Přejít k hlavnímu obsahu

Kontejner plný „trávy“. Pár letišť v USA má novou zábavu

Chystáte se do Nevady? V případě zájmu si můžete zdejší pobyt „zpříjemnitlegálně zakoupenou marihuanou pro rekreační účely v některém ze zdejších specializovaných prodejen. Co ale dělat, když Nevadu opouštíte a v kapse, batohu anebo kufru objevíte upomínku na netradiční relaxaci? Nechcete-li riskovat nepříjemné komplikace, poohlédněte se po tzv. „Amnesty boxes“ – speciálních kontejnerech rozmístěných v okolí tří losangeleských letišť.

Do Las Vegas jedině bez drog

V Las Vegas je držení marihuany, stejně jako její propagace, striktně zakázáno. To v souladu s federálním zákonem Spojených států. V Nevadě si ji ale můžete od poloviny minulého roku beztrestně koupit. I přesto však na federální úrovni dále zůstává mezi nelegálními substancemi. Jen pro zajímavost uvedeme, že na stejném seznamu je třeba i heroin, kokain či LSD.

Pokud vám i po rekreaci v Nevadě přeci jen nějaký ten joint zbyde, je zbytečné riskovat jeho převážení do Las Vegas. Raději v okolí letišť McCarran International Airport, Henderson Executive Airport a North Las Vegas Airport vyhledejte jeden z dvacítky zelených kontejnerů a upomínku na Město Hříchu v něm zanechejte.

Dvacítku zelených kontejnerů najdete v okolí letišť McCarran International Airport, Henderson Executive Airport a North Las Vegas Airport.
Zdroj: Fb stránka PROGRESSIVE ops

Tam, ale ne ven

Mnozí z vás jistě přemýšlí, zda lze marihuanu z kontejneru dostat stejně snadno, jako ji tam vhodit. Bohužel vás musíme zklamat. Kontejnery jsou pevně přichyceny k podlaze a uzpůsobeny tomu, aby do nich šla droga vhodit, ale nikoli vyndat. Dvacítku kontejnerů navíc pravidelně kontroluje a vyprazdňuje neoblomný pracovník letištního personálu.

Podobné kontejnery se objevily také na letištích v Coloradu, kde je marihuana podobně jako v Nevadě legální. Jejich umístění si pracovníci letišť nemohou vynachválit. K incidentům s převáženou marihuanou prý totiž rapidně ubylo.

 
 

Místo

36° 5' 1.9392", -115° 9' 17.1108"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kontejner plný „trávy“. Pár letišť v USA má novou zábavu