Přejít k hlavnímu obsahu

Ledový zámek i máslový ležák. Tak vypadají vánoce v londýnských Bradavicích

O Warner Bros. Studiu jste pravděpodobně už někdy slyšeli. A zaslechli jste něco taky o ateliérech Harryho Pottera v Londýně? Prozradíme, že jde o obří komplex, který vám nabídne autentický výlet do Příčné ulice, Brumbálovy pracovny, bradavického zámku anebo tajemné komnaty. Asi neexistuje fanoušek mladého kouzelnického učně a jeho party, který by ateliéry nenavštívil anebo o jejich návštěvě alespoň tajně nesnil.

Touha po objevování kouzelnického světa Harryho Pottera bude určitě ještě větší, když vám prozradíme, že letos si dalo Warner Bros. Studio doopravdy záležet. Pro milovníky ságy o kouzelnickém učni totiž připravilo speciální vánoční výzdobu, totožnou s tou, která se objevila v Ohnivém poháru. Co všechno může návštěvník vidět a zažít?

Vánoční večírek ve Velké síni

Tematická výstava u příležitosti vánočních svátků bude realizována přímo ve Velké síni, kde proběhne i slavnostní vánoční večeře o třech chodech. Pochutnat si lze na parfait z kuřecích jater a jablky, kdoulích a toustech brioche, brusinkové paštice, suflé z čedaru a jiných dobrotách. Chybět samozřejmě nebude tradiční puding a výborné burgundské víno.

Slavnostní menu zahrnuje parfait z kuřecích jater s jablky, kdoule a tousty brioche, brusinkovou paštiku a suflé z čedaru.
Zdroj: bigstock.com

Celá Velká síň ale bude vyzdobena přesně tak, jak ji známe z Ohnivého poháru. Samozřejmostí jsou třpytivé rampouchy, které doslova jako zázrakem neroztají, množství vánočních stromků s blikajícími svíčkami i očarovaný strop, z něhož se bude snášet opravdový sníh. Atmosféra místa bude umocněna živým orchestrem pod vedením profesora Flitwicka.

Nástupiště devět a tři čtvrtě vyměňte za autobus nebo letadlo

Kdo si myslel, že se do vánočních Bradavic dostane speciálem vypraveným z nástupiště devět a tři čtvrtě, toho musíme bohužel zklamat. Zájezd do Londýna je potřeba zajistit na vlastní pěst vozem, autobusem anebo letadlem. Za tu námahu a čas strávený v dopravních prostředcích ale vánoční Bradavice určitě stojí. Zdejší slavnostní výzdoba je pro ateliéry samozřejmě tradicí. Pouze letos je ale stylizována do čtvrtého dílu kouzelnické ságy.

Fanoušci potterovské ságy mohou místo navštívit od 18. listopadu 2017 do 28. ledna 2018. Oblíbená je však i samotná prohlídka studia, kterou je možno realizovat od 11. do 13. prosince. Připravte se ale na to, že zadarmo to určitě nebude. Vstup stojí asi 240 liber (316 dolarů) na osobu. V ceně vstupenky je zahrnuta zmíněná večeře, prohlídka studia, vánoční ples, který bude končit s úderem půlnoci a každý si z večírku odnese jedno video a čtyři fotografie. Tak oprašte hábity, nastartujte košťata a vydejte se vstříc vánočním Bradavicím.

 
 

Místo

51° 41' 25.4688", -0° 25' 3.18"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ledový zámek i máslový ležák. Tak vypadají vánoce v londýnských Bradavicích