Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoční trhy na Slovensku: udělejte si výlet nejen do Bratislavy!

Máte to na Slovensko, co by kamenem dohodil? Nebo chcete zakusit předvánoční atmosféru u bratrů Slováků a klidně si kvůli tomu zajedete trochu dál? Ať tak, či onak, máme pro vás tři tipy na vánoční trhy, tentokrát právě na Slovensku.

Abychom vás neposílali na druhý konec Slovenska, vybrali jsme tři větší města nedaleko hranic. Zkrátka ale určitě nepřijdete.

Bratislava – když chcete trhy ve velkém stylu

Rozzářené ulice, náměstí i tváře návštěvníků, přesně tak vypadá bratislavský advent. Trhy tady najdeme na Hlavním a na Hviezdoslavově náměstí. Obě náměstí jsou krásná a zajímavá sama o sobě, na Hlavním náměstí je k vidění například budova Staré radnice nebo Velvyslanectví Japonska, Řecka a Francie. Když se ale navíc zahalí do předvánočního hávu, jistě své návštěvy nebudete litovat.

Pravděpodobně nejkrásnější a nejbohatší trhy na vás na Slovensku čekají v Bratislavě.

Určitě tady ochutnejte tradiční bramborové placky lokše, štrůdl nebo medovinu – to je totiž podle všeho nejstarší slovanský alkoholický nápoj. U stánků taky můžete ochutnat lokální svařené víno.

Kromě dobrot tady na vás budou čekat tradiční řemesla a můžete odsud přivézt nejeden krásný ručně vyráběný dáreček. Těšit se můžete i na taneční a jiná kulturní vystoupení.

Kdy se sem vydat: 23. 11. – 22. 12. 2018 (čas se bohužel nepodařilo zjistit)

Trenčín – vánoční řemeslné trhy jen 20 minut od hranic

Když se do Trenčín vydáte ze Starého Hrozenkova, strávíte jízdou už jen 20 minut. Trenčín je totiž příjemně blízko. A můžete se těšit na tradiční řemeslné trhy. Stánky, u nichž budete moct sledovat řemeslo samotné, i hotové výrobky, i stánky s nejrůznějšími dobrotami, si vaše srdce určitě získají.

V Trenčíně se můžete účastnit celé řady předvánočních akcí. Trhy jsou jen jednou z nich.

Celý advent v Trenčíně má letos název Kouzlo Vánoc pod hradem. Uznejte, že to mnohé slibuje! Vánoční trhy jsou jen součástí celé plejády adventních akcí.

Kdy se sem vydat: 5. 12. – 23. 12., denně od 10.00 do 18.00 hod. (řemesla), od 10.00 do 22.00 hod. (občerstvení)

Žilina – nejen trhy. Co třeba předvánoční běh městem?

Do Žiliny si můžete udělat výlet na trhy, které se konají na Mariánském náměstí a náměstí Andreje Hlinky. I tady nebude nouze o dobré jídlo, pití, kulturu a nejrůznější zábavu. Pokud rádi běháte, třeba vás naláká Vánoční běh konající se 22. 12. 2018. Co se kultury týče, na programu jsou folklórní soubory a skupiny, divadlo a soutěže pro děti a spousta hudby – jazz, swing, rock i oldies.

Blízko hranic se můžete podívat i na adventní trhy v Žilině.

Kdy se sem vydat: 23. 11. – 23. 12. 2018 (čas se bohužel nepodařilo zjistit)

Užijte si advent v nám tolik blízké zemi! Vyberte si větší nebo menší trhy a bavte se podle svého gusta!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vánoční trhy na Slovensku: udělejte si výlet nejen do Bratislavy!