Přejít k hlavnímu obsahu

Brno je ráj trhů, ochutnávek vína a zimních sportů

S odchodem teplých letních dnů nemusíte nutně ukončit své poznávání českých krás. Zimní putování má také něco do sebe. Pokud vydržíte zimní procházky městem, bude následná návštěva kavárny, restaurace, hospůdky nebo wellness centra o to příjemnější a zaslouženější. V zimě navíc můžete vidět města z úplně jiné perspektivy.

Zvláště v předvánočním období jsou příjemným bonusem oblíbené vánoční trhy, které se každoročně konají v naprosté většině českých i zahraničních měst. Pokud patříte mezi vášnivé lyžaře, můžete zimní výlety spojit s návštěvou zasněžených českých hor.

V Brně je krásně i v zimě

Jedním z měst, která se vám budou líbit i v zimním kabátku, je zcela jistě Brno, metropole Jihomoravského kraje. Jedná se totiž o velmi krásné město plné zajímavých míst a památek, z nich určitě musíme zmínit katedrálu sv. Petra a Pavla na Petrově, hrad Špilberk nebo hrad Veveří.

V Brně samozřejmě nechybí zmíněné vánoční trhy. Ty jsou dokonce pořádány hned na několika místech. Vypravit se můžete třeba na hlavní brněnské náměstí, kterým je náměstí Svobody. To je samo o sobě velmi zajímavým místem. Pokud by vám během pobytu venku začala být zima, můžete se zahřát oblíbeným brněnským Turbomoštem (jablečný mošt smíchaný s jablkovicí), na kterém si návštěvníci brněnských vánočních trhů pochutnávají již od roku 2009. Pokud by Turbomošt nepomohl, můžete se samozřejmě uchýlit do některé z mnoha kaváren, restaurací nebo barů. Ze širokého výběru, jaký Brno nabízí, si určitě vyberete. Ty nejoblíbenější podniky se nacházejí v blízkém okolí náměstí Svobody.

Kdyby snad nezabrala ani návštěva útulného baru, nezbývá, než se jít pořádně prohřát do sauny či do vyhřívaného termálního bazénu. Obojí v Brně najdete. Sídlí tady totiž proslulý Resort Maximus, jehož součástí je Wellness & Spa centrum Infinit. Tady si hosté mohou vybrat z několika druhů saun, vnitřních i venkovních termálních bazénů, whirlpoolů nebo třeba masáží. A to už vám ke spokojenosti bude stačit určitě.

Okolní vinařské vesničky také stojí za návštěvu

A to i v zimě. Zimní návštěva je dokonce mnohdy doporučována více než ta letní. Důvod je prostý. Vinaři už v zimě nemají tolik práce a mohou se plně věnovat návštěvníkům svých sklípků. Pokud se sem vypravíte v tomto období, snáze se vám tak poštěstí posedět přímo s majitelem vinného sklepu a poslechnout si příběh vína, které zrovna ochutnáváte. Navštívit můžete třeba malebné Nemčičky, Bořetice, Hustopeče, Dolní Věstonice nebo Pavlov. Určitě nebudete zklamáni.

Z Brna rovnou na lyže

V Brně nezůstanete ochuzeni ani o zimní radovánky. Jen pár kilometrů od Brna totiž leží několik oblíbených skiareálů. Jeden najdete i ve zmíněných Němčičkách. Snadno tak můžete lyžování spojit s večerní návštěvou vinných sklepů. Nečekejte ale žádné alpské středisko. V Němčičkách najdete dvě sjezdovky dlouhé 350 metrů, pomu a pás pro malé lyžaře. Pro nenáročné lyžaře to ale určitě bude stačit. Zábavu zažijete i tak. Dalšími menšími skiareály ležícími cca do 60 kilometrů od Brna jsou Skiareál Olešnice nebo Lyžařské středisko Stupava.

Nezapomeňte si včas vybrat ubytování

Pokud se rozhodnete uskutečnit svůj výlet, prohlédněte si nabídku ubytování v Brně. Ta je velmi pestrá. Vybírat můžete z malých rodinných penzionů i velkých hotelových resortů. Najdete tady ubytovací zařízení situovaná v klidných, okrajových částech města, ale i hotely sídlící v jeho samotném centru. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost. S výběrem vám velmi dobře pomůže ubytovací portál Hotel.cz. Na jeho stránkách naleznete kompletní seznam brněnských hotelů a penzionů doplněný o popisy, reálné fotografie i hodnocení hostů ubytovaných před vámi. S takovými informacemi už si snadno vyberete to nejlepší, co Brno nabízí. 

 
 

Místo

49° 11' 27.7764", 16° 36' 26.6904"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Brno je ráj trhů, ochutnávek vína a zimních sportů