Přejít k hlavnímu obsahu

Lékárnická revoluce! Nově si můžete vyzvednout léky na předpis i během dovolené v Chorvatsku

Nemoc nás většinou skolí ve chvíli, kdy to zrovna nejméně potřebujeme. A to klidně i během zasloužené dovolené.

Sehnat dneska recept na antibiotika nebo jiné léky přes telefon, aplikaci či e-mail není žádný problém. Jak se k nim ale dostat v zahraničí?

Pokud se letos chystáte do Chorvatska, léky na předpis si tady můžete vyzvednout pomocí e-receptu v některé z více než 1 300 lékáren.

Nenechte se zmást názvem

Při výdeji léku na předpis se bude chorvatský lékárník řídit především účinnou látkou. Nenechte se tak zmást názvem přípravku, který se může od toho, na který jste zvyklí u nás v Česku, lišit.

Lékárníci při výdeji léků pracují s centrálním evropským systémem, který obsahuje kompletní informace o účinných látkách, formě, množství a dávkování, což zaručuje, že pacient dostane odpovídající medikament.

Za léky na předpis v zahraničí zaplatíte

Systém zatím funguje tak, že léky z e-receptu vyzvednuté v zahraničí bude muset pacient zaplatit. Úhradu pak může po návratu požadovat po své zdravotní pojišťovně. Proto si uchovejte veškeré doklady o platbě!

Aktuálně si můžete léky z e-receptu, kterým se prokážete v e-mailu, aplikaci nebo SMS zprávě, vyzvednout v některé z 1 340 chorvatských lékáren.

Použité zdroje: zdroj 1zdroj 2

 
 

Místo

45° 5' 16.4047", 14° 40' 0.4867"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Lékárnická revoluce! Nově si můžete vyzvednout léky na předpis i během dovolené v Chorvatsku