Přejít k hlavnímu obsahu

Proč musíte v roce 2024 navštívit Maledivy?

Představte si, že se probouzíte v luxusní vile na moři, kde slyšíte jen šumění vln a švitoření papoušků. Otevřete oči a spatříte modrou oblohu, tyrkysové moře a bílý písek.

Vstanete z postele a vykoupete se ve svém soukromém bazénu, jacuzzi nebo rovnou po ránu si dáte saunu. Pak si dáte snídani a vychutnáte si čerstvé ovoce, pečivo a kávu. Co budete dělat dnes?

Dnešní program na Maledivách

Možná se vydáte na šnorchlování nebo potápění, abyste obdivovali nádherný podmořský svět plný barevných ryb, korálů a možná i želv, rejnoků nebo žraloků. Možná si zahrajete golf na 9jamkovém hřišti, které je obklopeno palmami a květinami.

Možná si zkusíte surfing, kajak, rybaření nebo jiný vodní sport, který vás baví. Nebo možná si jen budete odpočívat na pláži, číst knihu, pít koktejl a nechat se masírovat.

Maledivy PR
Zdroj:
Shutterstock

Pohostinné Maledivy

Ale to není vše. Maledivy vám nabízejí také možnost poznat jejich bohatou kulturu, historii a tradice. Na Maledivách se vždy střetávaly velké národy – Indie, Portugalci, Holanďané a nejvíc Britové. Můžete navštívit obydlené ostrovy, kde uvidíte, jak žijí místní lidé, kteří jsou velmi přátelští a pohostinní. Můžete si prohlédnout jejich domy, mešity, školy a trhy. Můžete ochutnat jejich jídla, která jsou plná exotických chutí a vůní. 

Chutě a vůně Malediv

Právě gastronomie na Maledivách je ovlivněna především indickou a srílanskou kuchyní, které jsou známé svou pikantností a kořeněností. Základem jídelníčku na Maledivách jsou čerstvé ryby a mořské plody (podle některých statistik jich tady snědí nejvíce na světě). Ty se připravují na různé způsoby, a rýže, která se podává jako příloha.

Mezi typická zdejší jídla patří:

  • Garudiya: tuňáková polévka s kokosovým mlékem, limetkou, cibulí a chilli
  • Mas Riha: karí z rybího masa s kokosovým mlékem, kari pastou, cibulí, rajčaty a koriandrem
  • Roshi: nekynutý chléb z mouky, vody a soli, který se podává skoro ke každému jídlu
Maledivy PR 2
Zdroj:
Shutterstock

3 zajímavosti o Maledivách

  1. Víte, že Maledivy jsou nejnižší zemí na světě, něco jako kopec tady opravdu neznají?
  2. Víte, že Maledivy byly kdysi hlavním producentem kauri „mušličkové“ měny, která byla používána v celé Asii a Africe?
  3. Víte, že Maledivy jsou jednou z nejvíce geograficky rozptýlených zemí na světě, kde se můžete cítit jako na konci světa?

Maledivy 🌴 jsou skvělou volbou pro vaši exotickou dovolenou. Neváhejte a rezervujte si svůj sen ještě dnes. Na Maledivách vás čeká nezapomenutelný zážitek, který si budete pamatovat na celý život.
 

 
 

Místo

3° 12' 10.0008", 73° 13' 14.448"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Proč musíte v roce 2024 navštívit Maledivy?