Přejít k hlavnímu obsahu

Otestovali jsme za vás nejoblíbenější aplikace pro předpověď počasí: Která „appka“ pohořela a bez které se neobejdete?

Chystáte se na hory nebo víkendový výšlap s rodinkou a potřebujete přizpůsobit oblečení a obsah zavazadel aktuální předpovědi? Vyzkoušeli jsme za vás pár aplikací pro předpověď počasí!

Protože se počasí (zvlášť na horách) často mění, může to být občas dosti komplikované. Naštěstí dnes již existují poměrně spolehlivé aplikace, které dokážou monitorovat předpověď počasí s maximální přesností.

Protože je ale takových aplikací nepřeberné množství, je občas složité se v nich bezpečně zorientovat a stáhnout si do chytrého mobilního telefonu tu nejlepší. My jsme jich otestovali pět, které majitelé operačního systému iOS stahují nejčastěji. Jak naše porovnání dopadlo? 

Aplikace Meteoradar

Meteoradar se honosí popiskem, který hlásá, že jde o nejpřesnější předpověď pro Česko. A právě v tomhle spatřujeme celkem problém. Pokud potřebujete mít v telefonu univerzální předpověď, která vás podrží nejen při výletech po české kotlině, ale i zahraničí, budete si muset k Meteoradaru stáhnout ještě další „appku“.

Tahle aplikace je nicméně u tuzemské předpovědi opravdu poměrně přesná a přehledná a zobrazí nejen aktuální srážky nad Českem, ale i jejich předpověď na následující hodinu. Nechybí ani údaje o aktuálních teplotách, větru, srážkách nebo stavu počasí. Vývoj počasí monitoruje aplikace každých deset minut. U dlouhodobější předpovědi nicméně pokulhává.

Naše hodnocení: 3

 

Mobilní aplikace, které pomůžou na dovolené s překladem i objevením nejbližšího WC

Aplikace Yr

Méně známá, o to však zajímavější aplikace pro předpověď počasí, má název Yr a přichází k nám z Norska. Paradoxně jde o poměrně přesnou „appku“, která navíc nabízí nespočet vychytávek a zajímavých utilitek. Počasí na nadcházející hodiny můžete procházet pomocí animace oblohy a jeho vývoj pak sledovat na různých grafech a křivkách.

Skvělá je hodinová předpověď nejen pro dnešní den, ale i pro nadcházejících deset dní. Tady už je samozřejmě přesnost nižší, s čímž ale musí uživatelé počítat. Denní předpověď ukazuje nejen teploty, ale také to, zda bude oblačno, zataženo, případně na jaké srážky se mají uživatelé v konkrétním místě připravit. V grafu pak uvidíte nejen teploty, ale také sílu a směr větru a tlak. 

Naše hodnocení: 1

Tipy, jak a kde sehnat levné letenky a na co si dát při jejich koupi pozor

Aplikace Ventusky

Další oblíbená „appka“, která uživateli umožňuje sledovat přesnou předpověď počasí pro jakékoliv místo na zemi s mapou zabírající vývoj počasí v širším okolí, nabízí zajímavé animace větru, ale i dostupné numerické modely. Unikátnost téhle aplikace spočívá množství zobrazovaných dat.

Pro celý svět je k dispozici předpověď teploty, srážek, větru, oblačnosti, tlaku vzduchu, sněhové pokrývky a dalších meteorologických veličin v různých hladinách. Nechybí ani teplotní odchylky, informace o nárazech větru nebo pravděpodobnosti vzniku polární záře. Aplikace v základní verzi monitoruje také kvalitu ovzduší.

Naše hodnocení: 1

Cestujte chytře: tyto aplikace by vám v telefonu neměly chybět!

Aplikace Počasí & Radar

Tahle aplikace umožňuje zobrazit aktuální počasí pro dnešní a zítřejší den. Nechybí meteoradar, dešťový radar a informace o aktuálním výskytu blesků. Samozřejmostí jsou i nejrůznější výstrahy před nepříznivým počasím (například vichřice, ledovka apod.). Prozkoumat můžete i teploty a vítr na mapě až na tři dny dopředu.

Součástí „appky“ jsou i různé widgety s počasím. To je ale tak asi vše z výčtu pozitiv, které můžeme u aplikace Počasí & Radar zmínit. Velkým nedostatkem jsou obří reklamní bannery, které zakrývají značnou část obrazovky, stejně jako povinnost sdílet osobní data s třetími stranami, proti čemuž se hodně vymezují reální uživatelé v dostupných recenzích. 

Naše hodnocení: 4

10 tipů, jak neusnout za volantem, když se cítíte jak po ukolébavce

Aplikace AccuWeather Počasí

Aplikaci AccuWeather si k dnešnímu dni stáhlo údajně více než 1,5 miliardy uživatelů. Pro české uživatele ale tahle „appka“ není příliš přizpůsobená. Pokud totiž zvolíte jako jazyk češtinu, spousta widgetů vám reálně nepůjde přidat, což je obrovská škoda. 

Předností téhle „appky“ je informace o srážkách s přesností na minutu. My sami, podobně jako uživatelé v diskuzích, nicméně negativně hodnotíme také množství reklam, které překrývají značnou část aplikace v základní (free) verzi. Placenou jsme nezkoušeli. 

Naše hodnocení: 4

Chybí vám u nás vaše oblíbená aplikace o počasí? Dejte nám o ní vědět!

Autorský text

 
 

Místo

50° 4' 16.9428", 14° 26' 22.4137"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Otestovali jsme za vás nejoblíbenější aplikace pro předpověď počasí: Která „appka“ pohořela a bez které se neobejdete?