Přejít k hlavnímu obsahu

Road trip po Evropě: Propadněte kráse starého kontinentu

Evropa je kontinent, který se pyšní nepřebernou rozmanitostí kultury, památek a krajin. Od slunných pláží Středozemního moře až po majestátní fjordy v Norsku, Evropa nabízí dobrodružství pro každého. A jak ji prozkoumat lépe než sednout za volant a na vlastní pěst vyrazit na road trip?

Buďte svým pánem a cestujte s volností

Co se vám vybaví, když se řekne „road trip“? Je to nekonečný playlist a žlutý vintage bus od Volkswagenu předělaný na obytňák? Obstarejte si obojí – hudební inspiraci najdete na internetu a s financováním vozu vám pomůže úvěr na auto od Raiffeisen Leasing, která nabízí chytré financování vozu pro firmy a podnikatele, ať už potřebujete jen jedno auto nebo rovnou celou firemní flotilu. Cestu příliš neplánujte, nechte se unášet malebnými výhledy kolem a zastavte kdekoliv, kde se vám zachce. Před odjezdem ale dbejte bezpečnosti a zkontrolujte potřebné dokumenty i stav vozu.

Co Evropa nabízí?

Jednoduše všechno – v dojezdové vzdálenosti narazíte na hory, louky, lesy, moře i oceány. Míjet budete scenérie, které znáte z filmů a seriálů, ale také z fotografií z válek a revolucí. Možností, kam vyrazit, je nespočet a každá cesta má své vlastní kouzlo. Tenhle road trip by se dal nazvat „Za vodou“.

1. Rakouská jezera

První zastávkou jsou rakouská horská jezera kolem turisty oblíbeného Hallstattu, kde můžete vylézt na přilehlé hory nebo se koupat v osvěžující průzračné vodě.

2. Benátky a italské pobřeží

Benátky jsou vstupní branou na italské pobřeží, které nabízí krásné scenérie, levné espresso a pohled na malebné vesničky. Cestou po západním pobřeží natrefíte na proslulé pobřeží Amalfi, u kterého kotví jachty celebrit a bohatých.

3. Přepych Monaka a Côte d’Azur

Dál podél moře dojedete do Monaka a francouzského města Cannes, které překypují přepychem a bohatstvím. Zajděte si na dobré jídlo a okuste, jak jí smetánka.

4. Za surfem na sever Španělska

Nejproslulejší evropská místa na surfování se nacházejí na severu Španělska, například v okolí Zarautz, a také v Portugalsku. Pokud si chcete sjet nevyzpytatelné oceánské vlny, určitě si zastávku přidejte do itineráře.

5. Domů přes Švýcarsko nebo až k polární záři

Domů se vracejte podle pocitu. Máte-li stále co poslouchat a chuť k dalšímu dobrodružství, vyrazte přes Paříž až do severských států, kde vás uhrane polární záře. Pokud vám nezbývá čas ani elán, vezměte to zpět do Česka přes švýcarská jezera a nedotčenou přírodu. Hlavně pamatujte: cesta je cíl.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Road trip po Evropě: Propadněte kráse starého kontinentu