Přejít k hlavnímu obsahu

Jako v ráji! Letovisko Sahl Hasheesh bylo stvořeno pro ty nejpohodovější dovolené

Pláže tak nádherné, že byste si je líp ani nepředstavili, božsky čistá a průzračná voda a moderní servis se vším všudy. To je Sahl Hasheesh. 

Opravdu, tohle letovisko patří k těm nejmodernějším v Egyptě, takže na cokoli si vzpomenete, to tu dostanete. Pojďte se s námi podívat, proč je fajn vydat se sem na dovolenou!

Kde je Sahl Hasheesh a co vás tu čeká?

Pokud jste o tomhle letovisku nikdy neslyšeli, nejspíš vás překvapí, že je vlastně jen kousek od proslulé Hurghady – asi 30 kilometrů (po zemi) na jih.

Dovolenou si tu ale užijete jen tehdy, přistoupíte-li na to, že jde o ryze turistickou lokalitu, která tu vznikla jen a jen kvůli cestovnímu ruchu. Hledat tu nějakou historii by bylo zbytečné. Na zajímavosti to ale místu neubírá. 

Tady se prostě koupat chcete...
Zdroj:
Shutterstock

Kdy je nejlepší sem letět?

Sahl Hasheesh můžete díky jeho poloze navštívit během celého roku. V létě tady ale na Středoevropana může být až pekelná výheň přesahující 40 °C, přičemž moře mívá 28–30 °C.

Pokud se nechcete vyloženě péct a celé dny ležet na nádherných plážích, nebo dokonce chcete zažít i nějaký ten výlet, vypravte se sem v období od října do dubna, kdy je tu příjemněji – průměrná teplota je tu 26 °C a moře mívá kolem 23 °C

Snová dovolená? Třeba v Sharm El Sheikh! Tady vám nebude chybět absolutně nic

O nic tu není nouze

To, co vás tu beze sporu zaujme, je především replika potopeného města, kterou si můžete užít s brýlemi a šnorchlem nebo s komplet potápěčskou výbavou. Zvládnou to i ti, kteří s touhle kratochvílí nemají moc zkušeností, a zážitek je to skutečně velkolepý.

Dalším místem, kam byste se měli pro sledování života pod hladinou vydat, je ostrov Abu Hashish, jenž se nachází poměrně blízko městského přístavu. Ostrov dřív sloužil pašerákům jako překladiště, dneska už tu žádného nepotkáte. 

Milovníci potápění a šnorchlování si tady svůj koníček užijí na maximum!
Zdroj:
Shutterstock

Potápět se tu můžete v hloubce 12–16 metrů a kromě neskutečně pestré fauny a korálů na vás čeká i vrak bývalé safari lodě

To hlavní se ale v Sahl Hasheesh odehrává v centru, kterému se říká Old Town, i když jak už víte, na dějiny tu skutečně nenarazíte. Tady se můžou vyžít všichni shopaholici a krásná procházka je po zdejší 490 metrů dlouhé promenádě, a to jak ve dne, tak i v noci.

Historii tu nehledejte, letovisko vzniklo extra pro turisty.
Zdroj:
Shutterstock

Kromě luxusních hotelů najdete v Sahl Hasheesh místa, která vám vyrazí dech (snad jen obrazně) – třeba příjemné kavárničky, restaurace s bohatou nabídkou, skvělé hudební kluby nebo parádní golfová hřiště. Nechybí ani potápěčské školy, protože co vám budeme povídat – Rudé moře a oblast Sahl Hasheesh je pro milovníky potápění a šnorchlování splněným snem!

Právě blízkost Hurghady může být jedním z taháků – výlet si klidně můžete udělat právě sem. Jde sice o poměrně mladé město, takže o kdovíjak staré památky tady taky moc nezavadíte, i tak to ale může být fajn zpestření, třeba ve zdejším Grand Aquariu.

Luxusní hotelový komplex? Stačí si vybrat!
Zdroj:
FrostFM / Shutterstock

Co Sahl Hasheesh a děti?

Jak už padlo, zdejší moudré hlavy se skutečně snažili, aby si tu užili dovolenou lidi z celého světa, napříč všemi skupinami včetně těch věkových. Nudit se tu proto nebudou ani vaše ratolesti, i když je zrovna omrzí pláž nebo veškeré animační programy – vzít je můžete třeba do parku s miniaturami egyptských zajímavostí nebo do některého z aquaparků v Hurghadě.

To nejlepší z Egypta: 20 míst, která musíte v zimě navštívit

Použité zdroje:

  • fischer.cz/egypt/hurghada/sahl-hasheesh
  • egypt-dovolena.cz/turisticka-letoviska/sahl-hasheesh
  • neckermann-online.cz/zeme/egypt/hurghada/lokalita-sahl-hasheesh/popis/#destinationDescription
 
 

Místo

27° 2' 16.2564", 33° 52' 30"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jako v ráji! Letovisko Sahl Hasheesh bylo stvořeno pro ty nejpohodovější dovolené