Přejít k hlavnímu obsahu

Jak může pomoci životní pojištění u neposedného dítěte na dovolené?

Víte o tom, že i malým dětem můžete sjednat životní pojištění? Jde o dobré rozhodnutí, které se vám a vašemu potomkovi může hodit prakticky kdykoliv – zejména, když to nejméně čekáte. Pomoci ale může i na dovolené.

Děti zkrátka neuhlídáte

Děti v sobě mají neuvěřitelné množství energie a chuti do života. Neustále objevují nové věci, vystavují se různým rizikům a posouvají své vlastní schopnosti a dovednosti. Protože se ale děti často učí metodou pokus-omyl, jsou neustále vystaveny zvýšenému riziku.

Na dovolených pak takových situací bývá ještě více než obvykle. I kdybyste se přitom doslova rozkrájeli a neustále měli děti pod dohledem, čas od času prostě nehodě nezabráníte. Většinou podobné chvíle končí odřeninou či pohmožděninou, objevit se mohou i zlomeniny. Nejde tedy o nic fatálního. Přesto můžete v těchto situacích životní pojištění využít.

V takovém případě vám může pojišťovna vyplatit pojistné plnění za každý den léčení, nebo za způsobené trvalé následky, potvrdí-li je lékař. Dobrou zprávou je, že takové životní pojištění se může vztahovat i na situace, kdy dítě provozuje rizikové, či dokonce adrenalinové sporty. Ostatně právě při podobných „běžnějších“ úrazech menšího rozsahu je životní pojištění využíváno nejčastěji.

Jede autem? Využijte nabídek pojišťoven

Některé pojišťovny mohou nabízet speciální podmínky, kdy je například z titulu autonehody vypláceno dvojnásobné pojistné plnění. Ať už tedy jde o hospitalizaci, či trvalé následky, částka bude zdvojnásobena. Sedají-li vaše děti do automobilu (nebo vlaku, autobusu či letadla) často, může tento produkt dávat velký smysl.

Ani chorobám se někdy nevyhnete

Na cestách se dítě přirozeně setkává s větším množství lidí, ať už jde o veřejnou dopravu, nebo restaurační či kulturní zařízení. Na některých místech hrozí také zvýšené riziko přisátí klíštěte či bodnutí hmyzem. Nepříjemná choroba přitom může životy dítěte i jeho rodičů pořádně zkomplikovat. Pojištění vám v takové situaci může finančně ulevit. Budete si tak moci dovolit nákladnější péči, ať už jde o dražší léčebné metody, nebo nutnost dlouhodobého ošetřování dítěte jedním z rodičů.

Životní pojištění ale využijete kdekoliv

Na závěr upřesněme, že ačkoli se vám životní pojištění může hodit i na cestách, nejde o produkt určený pouze pro výlety. Životní pojištění je produktem, který se sjednává pro každodenní životní situace. Pojištěné plnění tak můžete obdržet i v případě, že dítě onemocní závažnou chorobou (například cukrovkou, rakovinou), způsobí si rozsáhlé popáleniny, nebo třeba přijde k úrazu při sportu, ať už doma s rodiči, nebo třeba ve škole.

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak může pomoci životní pojištění u neposedného dítěte na dovolené?