Přejít k hlavnímu obsahu

Jednoduché tipy, jak zabavit psa při cestování v autě

Cestování se psem může být pro některé majitele výzva. Některá zvířata jízdu v autě nesnáší dobře, často se nudí a celkově jim někdy není dobře. Proto se hodí znát pár tipů, jak pejskovi i sobě cestování zpříjemnit.

Bezpečné cestování jako základ

Bezpečnost psa by vždy měla být na prvním místě. Je důležité zvíře při jízdě dobře zabezpečit – pokud tomu tak nebude, představuje nebezpečí pro sebe, ale i ostatní cestující. Jednoduché řešení představuje speciální pás pro psy v kombinaci s vhodným postrojem. Při nečekaném zastavení či nehodě výrazně snížíte riziko toho, že se stane něco vážného. Navíc zamezíte volnému pohybu v autě. Nejbezpečnější způsob cestování nabízí klec nebo přepravka – tu můžete dát do kufru, vytvořit psovi bezpečný prostor a usnadnit tak cestování sobě i jemu.

Hračky a zábava

Pro některé psy může být náročné v klidu ležet, když jsou v jiném prostředí a kolem se pořád něco děje. Aby se nenudili, hodí se pořídit interaktivní hračky. Ideální hračky na zabavení psa v autě představují takzvané kongy – ty se dají kousat, a hlavně do nich schováte pamlsky. Pes se bude snažit dostat k odměně, což ho zaměstná a zklidní. Případně můžete zvolit i jiné měkké hračky, které pes může žvýkat a uklidnit se. Hodí se mít po ruce více typů hraček, aby si mohl vybrat.

Zpříjemněte mu cestu

Cestování se psem je mnohdy náročné, proto se hodí znát i další tipy, jak mu to kromě hraček zpříjemnit. Nikdy nezapomeňte vzít s sebou vodu a misku. Během delších tras zařaďte klidně více zastávek, aby se pejsek mohl protáhnout, proběhnout a vykonat potřebu. A pokud cesty autem nezvládá moc dobře, vezměte mu s sebou oblíbenou deku, která mu připomene domov, či vyzkoušejte uklidňující spreje s feromony.

S dobrou přípravou nemusí být cestování stresující. Základem je vždy bezpečnost, ale nezapomínejte ani na hračky a další zpříjemnění.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jednoduché tipy, jak zabavit psa při cestování v autě