Přejít k hlavnímu obsahu

Dálniční gastronomie: Objevte nejlepší restaurace podél českých dálnic

Chcete si zpříjemnit zdlouhavé cestování na českých dálnicích? Pokud víte, kde zastavit, může se stát vaše cesta kulinářským zážitkem. V tomto článku vám proto představíme několik skvělých restaurací podél českých dálnic, které stojí za návštěvu. 

Tak co, už se vám sbíhají sliny? Nezapomeňte na platnou dálniční známku a cestujte bez starostí!

Restaurant Formanka (D1, 139. km)

Google reviews: 4,6/5 

Hledáte tradiční českou kuchyni a příjemné posezení s rodinnou atmosférou? Restaurant Formanka vás přivítá s otevřenou náručí. Tato tradiční restaurace nabízí poctivé domácí jídlo a výtečné vychlazené pivo pro spolujezdce. V létě můžete navíc využít příjemné posezení na zahrádce.

WILLIAM KOLIBA Restaurant (D1, 58. km)

Google reviews: 4,0/5 

Na dálnici D1 také najdete stylovou restauraci WILLIAM KOLIBA Restaurant. Tento podnik spojuje domácí kuchyni s moderním prostředím a zázemím i pro vaše děti. V areálu se nachází venkovní dětské hřiště a vnitřní dětský koutek. Restaurace je také vhodná pro pracovní schůzky díky možnosti oddělení prostor pro školení a jednání.

Restaurant Marshall (D6, 143. km)

Google reviews: 4,7/5 

Pokud budete projíždět okolo Sokolova, určitě si nenechte ujít návštěvu Restaurace Marshall. Tato prvotřídní gastronomická restaurace se nachází v srdci golfového areálu a nabízí klidnou atmosféru s výhledem na greeny. Menu je pečlivě sestaveno z nejčerstvějších surovin a nabízí mix tradičních českých a mezinárodních jídel. Zdejší kuchyně rozhodně osloví vaše chuťové buňky.

Restaurace a penzion Ve Století (D5, 10. km)

Google reviews: 4,4/5 

Restaurace a penzion Ve Století se nachází v obci Loděnice, kousek od dálnice D5. Tento podnik vznikl rekonstrukcí bývalého hospodářského statku. Zachoval si však původní ráz stavení a okouzlí vás tak příjemnou venkovskou atmosférou. Kromě čerstvé kuchyně zde můžete využít i možnosti ubytování. A pro nejmenší návštěvníky je k dispozici dětské hřiště.

Country Saloon Řípec (D3,100. km)

Google reviews: 4,3/5 

Pokud projíždíte dálnicí D3, určitě se zastavte na něco dobrého do rodinné restaurace Country Saloon Řípec. Její interiér je tvořen celý ze dřeva. Posedět si ale můžete i na venkovní zahrádce. A pokud budete mít štěstí, můžete zde narazit i na taneční zábavu v stylu country. Přesvědčte se sami, jak romantická a útulná atmosféra zde panuje. 

Ať už jste milovníky tradiční české kuchyně, světové gastronomie, domácí atmosféry či moderní elegance, v okolí českých dálnic si rozhodně vyberete. Zpříjemněte si jinak rutinní cestu gastronomickým zážitkem, který potěší nejen vaše chuťové buňky. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dálniční gastronomie: Objevte nejlepší restaurace podél českých dálnic