Město Malaga a její okolí patří snad k těm největším lákadlům v celém Španělsku. A aby toho nebylo málo, právě odsud pochází stejnojmenný dezert.
Malaga Cake je dobrota, kterou každý milovník sladkého určitě ocení. Ve Španělsku si na něm pochutnávají u odpolední kávy stejně tak jako my na věnečku nebo rakvičce. Dobrá zpráva je, že když si tenhle dezert zamilujete, klidně si ho pak můžete připravit i doma a oslnit jím návštěvu (pokud ho nesníte, než přijde).
Tenhle dortík není žádná novota. Věřte, nebo ne, pochutnávali si na něm už naši předci během první republiky. A chutnal jim i proto, že o jeho výjimečnost se leckdy stará portské víno, které se do něj přidává.
Malaga Cake se připravuje jako dezert s banánem a má podobu střechy, zakusit ho ale můžete i jako klasický dort, ve kterém obvykle vynikají spíš rozinky. Obě možnosti jsou fantastické (a možností jako takových je víc).
Příprava téhle dobroty není na pět minut, ale výsledek vás jistojistě potěší (pokud místo cukru nepoužijete sůl a tak podobně).
Co potřebujete: na korpus 4 vejce, šálek cukru, vanilku, půl sklenice mléka a jen o trochu víc mouky, kypřicí prášek (celý), 2 lžíce škrobu a 2 lžíce kakaa; na krém 500 ml mléka, žloutek, šálek mouky, šálek cukru, lžíci škrobu, vanilku a 50 g másla; na polevu 200 ml smetany, lžíci másla, 70 ml mléka a 70 g hořké čokolády; na posypání drcené pistácie (nejsou nutné); na naplnění 7 banánů
Do těsta nebo krému můžete kápnout portské. Tím získá nezaměnitelnou chuť.
Jak na to?
Dobrou chuť!