Přejít k hlavnímu obsahu

Konec dovolenkového debužírování? Oblíbená destinace zvažuje zákaz hotelů s all inclusive

Čarokrásný ostrov Mallorca láká na kilometry přenádherných pláží, ale i luxusní hotely s oblíbeným konceptem stravování all inclusive. Tomu by ale mělo být konec!

V tuzemských i zahraničních médiích se totiž objevily zprávy o tom, že hotely budou od příštího roku nabízet pouze snídaně, večeře, případně stravování formou polopenze.

Místním totiž začíná s turisty docházet trpělivost. Naprostá většina z nich je ubytována v hotelech, které nabízejí právě stravu all inclusive. Důvod je vcelku prostý – stravovat se v místních podnicích je totiž poměrně nákladné

Co vidět a zažít na Mallorce? Svezte se dřevěným vláčkem, vyfoťte si mys a relaxujte na božských plážích

Tomu chtějí na ostrově udělat přítrž. Jeho obyvatelé a zejména pak majitelé a provozovatelé restaurací a barů lobbují za zrušení konceptů all inclusive. Vadí jim nejen poloprázdné podniky v přímořských letoviscích, ale také opilí turisté, kteří konceptu all inclusive využívají nad rámec svých možností (a kapacit žaludku). 

Obyvatelé ostrova Mallorca chtějí údajně podpořit místní podniky.
Zdroj:
Shutterstock

Schůdným řešením by pro místní údajně bylo to, že by turisté využívali hotely pouze se snídaní a na další jídla by chodili do města. „Mohlo by to zastavit krachování mnoha místních podniků a ve skutečnosti by to zlepšilo i úroveň zaměstnanosti,“ zmínil v rozhovoru pro deník The Guardian jistý Jaume Fuster, který na Mallorce žije.

Palma de Mallorca: Tahle zajímavá místa si zapište na „must see“ seznam

Některé zdroje tvrdí, že omezení by se mělo týkat všech turistů, kteří na oblíbený Baleárský ostrov přilétají. Jiné zdroje pak hovoří výlučně o Britech, což je ale v konečném důsledku vzhledem k očividné diskriminaci neaplikovatelné. O omezení se mezi místními i politickými špičkami vážně diskutuje. Konečné rozhodnutí zatím ještě nepadlo. 

Použité zdroje:

  • dailystar.co.uk/travel/ban-inclusive-holidays-uk-tourists-33475338
  • birminghammail.co.uk/travel/majorca-urged-ban-inclusive-holidays-29749455
  • tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/569772-konec-dovolenych-jak-je-zname-oblibena-destinace-zvazuje-zakaz-all-inclusive
 
 

Místo

39° 34' 29.6547", 2° 40' 50.9722"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Konec dovolenkového debužírování? Oblíbená destinace zvažuje zákaz hotelů s all inclusive