Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy pro spořivé Čechy: podzimní prázdniny u moře ulovíte už od 5 000 Kč. Poradíme kde

Školáci se letošních podzimních prázdnin nemohou dočkat. Rodiče ale často řeší, jak je během dnů volna zabavit. Mnohdy totiž budou mít doma děti více než týden!

Ačkoliv prázdniny letos vyšly na 29. a 30. října, ředitelé mnohých škol nešetřili s ředitelským volnem a řada dětí si i díky dvěma víkendům může užít až 9 dní nicnedělání

Ceny ubytování v Česku jsou poslední měsíce docela „přepálené“. A hoteliéři neváhají nadsadit cenu i s ohledem na nadcházející státní svátky nebo právě prázdniny

Pokud jste flexibilní a chcete si užít nezapomenutelnou dovolenou u moře, nechte se inspirovat následujícími tipy pro rodiny s napjatým rozpočtem. Týden u moře totiž můžete strávit již za 5 000 korun! V jakých destinacích lovit? 

Hurá na podzimní prázdniny! Vezměte útokem dýně, oslavte svátek Día de los Muertos nebo obdivujte ptáky

Turecko

I mimo prázdniny se sem létá z Prahy, ale třeba i Vídně nebo Katovic a Krakova. Pokud vyloženě neprahnete po teplotách atakujících 30 °C a vystačíte si s vyhřívaným bazénem a pohostinností místních, můžete ulovit zajímavý last minute zájezd právě do Turecka. Ty nejlevnější nabídky začínají zhruba na 5 000 korunách. V ceně je ale zpravidla jen snídaně, ubytování a zpáteční letenka.

Zájezdy do Turecka na last minute můžete ulovit již od 5 000 Kč. Většinou ale jen se snídaní a z letišť mimo Česko.
Zdroj:
Shutterstock

Polsko

Stále více Čechů dává přednost dovolené u Baltského moře. Nízké ceny, kvalitní služby a pohodová trasa, kterou překonáte třeba ze severních Čech autem za 5 hodin, dělá z Polska další destinaci, které se vyplatí dát šanci.

Ubytování pro celou rodinu v luxusních apartmánech přímo na pláži seženete již od několika stokorun za den. Koupání sice zvládnou jen ti nejotužilejší, Polsko je ale prošpikováno historickými památkami, vyhlášenými restauracemi, ale i zábavními parky. A zdejší termály rozhodně také stojí za návštěvu.

Stále více Čechů objevuje kouzlo Baltu. Lákají nás sem nejen ceny ubytování a stravování, ale taky dopravní dostupnost.
Zdroj:
Shutterstock

Jako na Sahaře. Národní park u Baltu ukrývá písečné duny

Tunisko a Egypt

Nejlevnější last minute zájezdy do Tuniska startují na 12 000 korunách za osobu. Egypt je zhruba o 3 000 Kč dražší. V ceně je letecká přeprava, ubytování a all inclusive strava. Oproti Turecku nebo zmíněnému Polsku je cena samozřejmě někde úplně jinde. V případě těchto destinací ale máte jistotu, že se ohřejete a z dovolené si přivezete krásné opálení. Teploty zde i na konci října stále atakují tropické třicítky.

Zájezdy do Egypta a Tuniska jsou během října sázkou na jistotu. Jejich ceny jsou ale oproti minulým letům mnohem vyšší.
Zdroj:
Shutterstock

Řecko

Dovolená v Řecku na konci října je ideální pro ty, kdo chtějí kromě koupání stihnout taky nějakou tu procházku nebo návštěvu architektonických skvostů a historických památek.

Pro dovolenou v tomto období volte ale spíše jižnější ostrovy. Skvělá je třeba Kréta, Rhodos či Kos. U severnějších ostrovů můžete mít smůlu na vydatné deště a bouřkové přeháňky.

Ceny za týdenní dovolenou na řeckých ostrovech startují na 10 000 Kč. Menší nevýhodou je skutečnost, že na letiště budete muset do Polska, Německa nebo Rakouska. Tuzemské cestovky sem zpravidla po létě již nelétají.

Řecké ostrovy na jihu země vás i v říjnu potěší příjemnými teplotami. A hlavně nižšími cenami.
Zdroj:
Shutterstock

Vyrazili jsme na Krétu s cestovkou a all inclusive stravou za necelých 9 500 Kč! Jak naše dovolená dopadla?

Španělsko

Podobně jako Řecko je na tom na konci října i Španělsko. I v tomto případě je ale potřeba počítat s tím, že dovolená je zde v tomto termínu tak trochu sázkou do loterie. Můžou vás překvapit třicítky, ale i vydatné deště. Proto volte raději Baleárské nebo Kanárské ostrovy. Baleáry vás potěší cenovkou začínající na 9 000 korunách, Kanáry jsou zhruba o 5 000 Kč dražší. 

I ve Španělsku bývá na konci října krásně. Vyrazte třeba na Baleárské nebo Kanárské ostrovy.
Zdroj:
Shutterstock

Autorský text, zdroj

 
 

Místo

50° 6' 6.9924", 14° 15' 47.2975"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy pro spořivé Čechy: podzimní prázdniny u moře ulovíte už od 5 000 Kč. Poradíme kde