Přejít k hlavnímu obsahu

V pátek 10. 5. 2024 vypukne hokejové šílenství! Kde zaparkovat a jak se dostat k pražské O2 areně?

Jen pár hodin nás dělí od startu dlouho očekávaného hokejového šampionátu. Mistrovství světa v hokeji 2024 totiž odstartuje už tento pátek! 

Pokud plánujete fandit v pražské O2 areně nebo zdejší fanzóně, víme, jak se sem dostat městskou hromadnou dopravou, případně poradíme, kde zaparkovat, pokud sem míříte autem.

S parkováním bude pravděpodobně problém

Pokud vás neodradily výzvy policistů a pražských starostů, kteří v minulých týdnech apelovali na návštěvníky, aby pro transfery k pražské aréně využili posílenou městskou hromadnou dopravu, pak byste měli vědět, že během hokejového mistrovství budou všechny ulice v okolí O2 areny uzavřené

Policie umožní vjezd pouze rezidentům, případně návštěvníkům nákupního centra Harfa. A právě tady se otevírá možnost pro náš první tip. Parkovat můžete v garážích tohoto obchodního centra 2 hodiny zdarma. Každá další započatá hodina je pak zpoplatněna 100 Kč

Praha zadarmo. Jak na lowcost cestování po hlavním městě

Parkoviště
Zaparkovat v Praze nebude vůbec jednoduché.
Zdroj:
Shutterstock

Vyhnout se poplatku ovšem můžete ve chvíli, kdy v kterémkoliv z obchodů zmíněného obchodního centra nakoupíte nad 700 Kč, případně tady navštívíte některou z provozoven (Form Factory, Saunia, Monkey’s Gym, Harfiště, DinoPark, Automyčka Express). S účtenkou zamiřte k infostánku OC Harfa, případně do Centra služeb pro zákazníky, kde vám obratem vydají speciální parkovací oprávnění na dobu jednoho dne.

Počítejte ovšem s tím, že parkoviště zmíněného nákupního centra bude během světového šampionátu přeplněná a sehnat tady místo nebude jen tak. Další možností je proto parkoviště P+R Černý Most, které se nachází jen 5 stanic metrem od hokejového stadionu.

TOP 26 Prahy: Nejznámější památky, které by měl vidět každý

Pokud bude toto parkoviště plné (což se vzhledem k jeho tisícové kapacitě příliš nepředpokládá), zkuste štěstí ještě na vedlejším parkovišti obchodního centra Černý most (zde jsou zdarma 4 hodiny), případně vedle obchodního domu Ikea (tady není parkování časově omezené). 

V úvahu připadá i parkoviště vedle Kauflandu v Hloubětíně, kde nasednete na tramvaj (stanice Lehovec), kterou dojedete na zastávku Hloubětín a odsud přestoupíte na metro B, které vás doveze až do stanice Českomoravská přímo vedle O2 areny. 

Metro B Českomoravská
Pokud pojedete k O2 arene metrem, vystupte na stanici Českomoravská.
Zdroj:
Shutterstock

MHD bude posílená 

Pokud budete po Praze cestovat pražskou MHD, počítejte s tím, že jednotlivé spoje zde budou výrazně posílené. U finálového zápasu bude navíc metro B (žlutá) jezdit i po půlnoci (do cca 1.00 hod.), a to ve značně zkrácených intervalech. Zastávkou metra B, která se nachází kousek od O2 areny, je Českomoravská

Pokud k aréně budete mířit z pražského Hlavního nádraží, nasedněte na metro C (červená), které se na stanici Florenc kříží se zmíněnou linkou B (žlutá). V případě jízdy vlakem můžete vystoupit nejen na zmíněném Hlavním nádraží, ale také ve stanici Praha-Libeň, od které k O2 areně dojdete pěšky.

Letiště Praha: Informace a tipy, kde zaparkovat nebo se dobře najíst

Po Praze se můžete kromě metra pohybovat také tramvajemi. K O2 areně vás přiblíží tramvaje č. 7 a 8, které zastavují na zastávkách Arena Libeň jih či Ocelářská. Nastoupit můžete také na linky 12 a 31, které staví na zastávkách Divadlo Gong či Poliklinika Vysočany, odkud je to k pražské aréně sice o něco dál, spoje by ale nemusely být tolik přeplněné.

V nočních hodinách je možno využít též linku 92 (zastávka Arena Libeň jih) nebo 94 (zastávka Divadlo Gong nebo Poliklinika Vysočany). Pokud preferujete autobusy, počítejte s tím, že stanice Českomoravská bude během mistrovství posunutá. Linky 151, 152 a 375 budou v termínu od 10. do 26. 5. 2024 stavět v ulici K Moravině.

Použité zdroje: 

  • iihf.com
  • dpp.cz
  • portalridice.cz
  • parking.praha.eu
  • westfield.com
  • galerieharfa.cz
 
 

Místo

50° 6' 17.5712", 14° 29' 36.6717"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V pátek 10. 5. 2024 vypukne hokejové šílenství! Kde zaparkovat a jak se dostat k pražské O2 areně?