Přejít k hlavnímu obsahu

Letenky do celého světa za 10 eur? Akce známé aerolinky není tak výhodná, jak se na první pohled zdá

Letenka za 10 eur? Cestovatelův splněný sen! Přesně tohle si pravděpodobně pomysleli všichni milovníci low cost létání.

Známá aerolinka totiž spustila zajímavou akci, v rámci které nabídla cestovatelům roční předplatné za 499 eur (cca 12 500 Kč). 

Po uhrazení této částky pak mají cestovatelé nárok na všechny letenky za 10 eur. Jak jistě tušíte, i tahle – na první pohled lákavá akce – má spoustu „ale“.

(Ne)výhodná nabídka má spoustu háčků

Program předplatného, které maďarská nízkonákladová aerolinka Wizz Air nazvala „All You Can Fly“ není tak výhodný, jak se na první pohled tváří. 499 eur sice není částka, která by průměrného cestovatele zruinovala, problémem jsou ovšem další podmínky akce.

Jedna z nich například stanovuje, že letenku může dotyčný cestovatel zabookovat nejdříve tři dny před odletem. Pokud by člověk rezervoval letenku dříve, musí zaplatit standardní cenu. Ve své podstatě tak jde pouze o doplnění volných míst v letadlech pro flexibilní cestovatele, kteří pracují třeba jako digitální nomádi.

Akce není tak výhodná, jak se může na první pohled zdát.
Zdroj:
Shutterstock

Věděli jste, že: Maďarská nízkonákladovka v roce 2023 přepravila více než 60 milionů cestujících? Podle analýzy Úřadu pro civilní letectví má ovšem nejhorší dochvilnost odletů. Průměrná délka zpoždění se například u britských letišť pohybuje okolo 31 minut, což je na nízkonákladovku opravdu dost. 

Co si vzít s sebou do letadla? Nezapomeňte na léky, žvýkačku a pozor na zapalovače

Příruční zavazadlo a riziko „uvíznutí“

V ceně desetieurové letenky je potom taky pouze příruční zavazadlo. A hlavně riziko, že dobrodružný cestovatel v cílové destinaci uvízne, protože mu nikdo dopředu nezaručí, že si bude moci koupit i zpáteční letenku na letiště, ze kterého vyrážel.

Program zároveň nepočítá s vnitrostátními lety a je omezený na tři letenky denně. Omezený je i počet členů, kteří se mohou do programu zapojit. Šanci létat kamkoliv za těchto podmínek má pouze 10 000 zaregistrovaných.

Zaregistrovat do programu se můžete od 15. srpna. Od tohoto data až do 25. září zaplatíte 499 eur. Poté se cena zvýší na 599 eur. Členství zahrnuje všechny lety v rozsáhlé mezinárodní síti společnosti, která nabízí přibližně 950 tras po Evropě, severní Africe, na Středním východě a v Asii. Zda jde o výhodnou akci potom necháme na vašem zvážení.

Cestování s miminkem nejen letadlem – rady a tipy pro pohodovou dovolenou

Použité zdroje:

  • wizzair.com/cs-cz
  • echo24.cz/a/HGgWj/zpravy-svet-wizz-air-nabizi-letenky-za-predplatne
  • cs.wikipedia.org/wiki/Wizz_Air
 
 

Místo

47° 24' 24.3572", 19° 15' 51.7257"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Letenky do celého světa za 10 eur? Akce známé aerolinky není tak výhodná, jak se na první pohled zdá