Přejít k hlavnímu obsahu

Kam v Praze s dětmi? Vyrazte do kuličkového moře, za medúzami nebo do světa Lega

Žijete v Praze nebo se do Prahy chystáte na prodloužený víkend s dětmi? Pak vás bude určitě zajímat, jak malé rošťáky zabavit.

Máme pro vás 11 tipů na místa, která si užijí velcí i malí rošťáci. Co takhle si zaplavat v nekonečném „kuličkáriu“, stát se součástí dokonalé optické iluze nebo vyrazit do světa fantazie?

The Pop Up! je interaktivní výstavou a zároveň kreativním prostorem, kde se vyřádí velcí i malí. Kromě prohlídek unikátních expozic se tady často pořádají také rozlučky se svobodou nebo nejrůznější oslavy. Zaplavte si v nekonečném kuličkáriu, zhoupněte se mezi obláčky anebo se dotkněte hvězd. Devět unikátních místností vás naprosto pohltí!

TOP 26 Prahy: nejznámější památky, které by měl vidět každý

Vzhůru do Galaxie barev

Unikátní Galaxii barev najdete v pražském obchodním centru Westfield Chodov. Tahle zábavní zóna, která připomíná nekonečný vesmír, nabízí návštěvníkům nejenom robotickou show, ale také světelné instalace, které je přenesou do zcela nové galaxie. Těšit se můžete třeba na kaleidoskop v nadživotní velikosti, do kterého je možné vstoupit nebo zrcadlový tunel s barevnou řekou.

Black light adventure minigolf

Klasický minigolf je „tak trochu“ nuda. Co takhle vyrazit otestovat mušku a přesnost na minigolf, který je krytý a nasvícený neony? V unikátním prostředí se tady snoubí sport, zábava i vzdělání. Kromě minigolfu se můžete těšit i na arkádové hry pro velké i malé. Prostor je také opět vhodný pro nejrůznější oslavy nebo třeba teambuildingy. 

Kam na výlet s kočárkem v Praze a okolí? Vystoupejte na horu Říp nebo navštivte jednu z nejkrásnějších zahrad v Čechách

Dinosauři na střeše

Pokud se budete pohybovat okolo nákupního centra Harfa, skočte si na výlet do druhohor. A to konkrétně na samotnou střechu zmíněného obchodního centra. Ta totiž ukrývá atraktivní svět dinosaurů. Čekají vás tady malí T-Rexové, hraví Allosauři a další drobotina. Návštěvníci se během prohlídky seznámí s informacemi o vývoji života na Zemi, jednotlivými druhy živočichů a děti si mohou zahrát na paleontology. 

Harfa není jenom nákupním střediskem. Na střeše najdete i Dinopark!
Zdroj:
Shutterstock

Museum of Bricks 

Máte doma milovníka LEGO stavebnic? Vyrazte s ním do prvního soukromého muzea stavebnice Lego v Praze. Na ploše 420 m² uvidíte 20 tematických expozic, které jsou poskládány z více než 1 300 000 kostiček lega. Prohlédnout si můžete nejstarší exponáty z roku 1958, ale také největší modely lega, které se skládají z více než 10 000 kostiček. Celkově je tady přes 2 500 modelů, přičemž u každého modelu je uveden nejen rok, kdy byl poskládán, ale také počet kostiček, které byly pro výrobu modelu použity.

Kam v Praze, když prší? Dejte si laser game, vláčky nebo hurikán

Muzeum fantastických iluzí

Údajně jde o nejzábavnější muzeum v Praze. Co je na tom pravdy, to už musíte otestovat sami. V muzeu na vás čeká více než 150 exponátů, které jsou založeny na optické iluzi. Před návštěvou se ovšem nezapomeňte ujistit, že máte plně nabitý telefon nebo foťák a dostatek místa v paměti. Pořídíte tady totiž naprosto nevídané a originální snímky!

Lumia Gallery

Jak už název téhle atrakce napovídá, půjde zde o fascinující světelnou show, která vás vezme na nová a neprozkoumaná místa. Vydejte se labyrintem světelných instalací, který se rozkládá na neuvěřitelné ploše 1300 m². Bezkonkurenčně nejrozsáhlejší soubor audiovizuálního umění v České republice vám umožní koukat na svět zcela novýma očima. 

Fata Morgana, meditační zahrada nebo jedna z nejkrásnějších vinic. Tohle všechno najdete na jednom místě v Praze

Svět Medúz

Na střeše OC Arkády Pankrác v Praze 4 objevíte meduzárium – ojedinělou expozici ze světa těchto mořských živočichů. Více než 10 000 medúz je součástí téměř čtyř desítek akvárií. Zřejmě nejzajímavějším exponátem je medúza Turritopsis dohrnii. Ta je totiž schopna ovlivnit svůj životní cyklus a z dospělé fáze medúzy se vrátit do stádia polypu.

Unikátní projekt, kde se pod jednou střechou prolíná ohromující život medúz s audiovizuálnímí efekty.
Zdroj:
Shutterstock

Trilopark

Interaktivní muzeum pravěku Trilopark nabízí ucelený pohled na historii života na naší planetě. A co zde zažijete? Prohlédnete si například expozici jedinečných fosilií, odlijete si věrnou kopii vyhynulého živočicha, vyzkoušíte si preparační nástroje nebo si vlastnoručně očistíte model kostry dinosaura. Interaktivní muzeum Trilopark najdete v Praze 4.

Nejlepší aquaparky v Praze. 5+1 tip na koupání po celý rok

Majaland Praha

Vyrazte na výlet do pohádkového světa včelky Máji, Vilíka a Vikinga Vika! V Majalandu si budete připadat opravdu jako v jiném světě. Majaland Praha je součástí outletového a zábavního centra POP Airport, které najdete v blízkosti pražského ruzyňského letiště. Těšit se tady můžete na netradiční horské dráhy, motýlí kolotoč i tančící květiny. Zábava pro velké i malé zaručena!

SuperLand

Na některé aktivity je dětský pokojíček krátký. Nemůžete si v něm například hrát na opice, výskat jako na lesy nebo střílet z děla. Na jednom místě v Praze ale tohle všechno můžete. Vyrazte do SuperLandu, kde vás čekají skluzavky, překážky v lanovém parku, trampolíny, fotbalové i basketbalové hřiště, horolezecká stěna, houpačky, a dokonce i bungee. Nechybí samozřejmě ani kuličkový bazén pro ty nejmenší návštěvníky.

Použité zdroje:

  • thepopup.cz
  • galaxiebarev.cz
  • praguegolfandgames.com
  • dinopark.cz
  • museumofbricks.cz
  • svetmeduz.cz
  • muzeumfantastickychiluzi.cz
  • lumia.gallery
  • trilopark.eu
  • pop.cz/majaland
  • superland.cz
 
 

Místo

50° 2' 47.2149", 14° 24' 54.6398"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam v Praze s dětmi? Vyrazte do kuličkového moře, za medúzami nebo do světa Lega