Přejít k hlavnímu obsahu

Gurmáni, pozor! Máme pro vás tipy na nejlepší food eventy 2024

Milujete dobré jídlo a pití? Nevadí vám za netradičními chutěmi vycestovat třeba i do vedlejšího města? Troufnete si na hmyz nebo zabíjačkové speciality?

Pokud jste na výše uvedené otázky odpověděli kladně, pak pro vás máme tipy na nejlepší food eventy, které nesmíte do konce roku 2024 vynechat! 

Kam zamířit za nejlepším gulášem, co ochutnat v podhůří Beskyd a proč se začátkem listopadu vydat na pražskou náplavku? Čtěte dál a dozvíte se to!

Gulášfest 2024 (Valašské Meziříčí, 18.– 20. 7. 2024)

Největší hudební a gastronomická událost v srdci Valašska láká na více než 30 vzorků luxusních gulášů i atraktivní hudební program. 21. ročník třídenního open-air festivalu slibuje nejen skvělou zábavu a luxusní dobroty, ale i super kapely, kolotoče, taneční stage a mnoho dalšího. Vstup je zdarma!

Velká žranice No. 5 (Ostrava, 24. 8. 2024)

Pokud bydlíte v Ostravě nebo jejím blízkém okolí, zapište si do kalendáře termín 24. 8. 2024. V sobotu se totiž dům kultury Poklad a jeho okolí promění v místo, kde nebude nouze o luxusní street food speciality, cooking show, koncerty i atraktivní diskuze na aktuální témata. Ve 22.00 hod. navíc proběhne v kinosále domu kultury promítání filmu Umění jíst a milovat. Vstup je zdarma. 

Vyrazit můžete na vepřobraní, gulášfest nebo kurz vaření se známým šéfkuchařem.
Zdroj:
Shutterstock

Pojez fest 2024 (Ostravice, 7. 9. 2024)

Třetí ročník gastrofestivalu Pojez fest se tentokrát uskuteční v malebné krajině podhůří Beskyd. Na hlavním pódiu vystoupí například skupina Slza nebo Jaroslav Uhlíř. Těšit se můžete na desítky stánků a foodtrucků s vyhlášenými specialitami, ale i doprovodný program v podobě science a cooking show nebo školy čepování piva. Za vstup na akci neplatíte. 

Festival delikátních chutí – podzim 2024 (Praha, 6. 10. 2024)

Oblíbený podzimní event se uskuteční i v letošním roce. Zamířit na něj můžete na nádvoří Novoměstské radnice a do přilehlé části Karlova náměstí. Kromě těchto prostor vás gastrofestival zavede i do historického Mázhauzu Novoměstské radnice v přízemí.

Ochutnat tady můžete nejrůznější hot-dogy, bramboráky a kváskové langoše, francouzské sýry a uzeniny, crémanty, chilli pochoutky i hmyzí speciality. Chybět nebude ani dobré víno a pivo. Vstup je opět zdarma. 

Na jaký food event do konce roku vyrazíte?
Zdroj:
Shutterstock

Vepřobraní na Smíchovské náplavce (Praha, 2. 11. 2024)

Na Hořejším nábřeží Smíchovské náplavky proběhne 2. 11. 2024 oblíbené Vepřobraní. Pokud sem zavítáte, můžete ochutnat klasické zabíjačkové speciality, jako jsou jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar. Chybět nebudou ani dobroty z udíren (např. klobásy, špeky nebo uzené šunky). Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a trdelníky. Vstup na akci je zdarma.

TOP 26 Prahy: Nejznámější památky, které by měl vidět každý

Škola vaření s Romanem Paulusem – Vánoční menu (Olomouc, 3. 12. 2024)

Chcete vidět známého českého šéfkuchaře na vlastní oči? Zároveň se něco nového naučit a nasát vánoční atmosféru? Vyrazte 3. prosince do Olomouce na speciální kurz vaření, během kterého společně s Romanem Paulusem připravíte tradiční rybí polévku, dančí kýtu na smetaně, pečeného candáta a vánočku. Kurz proběhne od 17.00 do 21.00 hod. v malých skupinkách do 16 osob. Cena kurzu činí 3 690 Kč za osobu.

Použité zdroje:

  • gulasfest.cz
  • dkpoklad.cz/akce/velka-zranice-no-5
  • pojez.cz/festy/ostravice
  • nrpraha.cz/program/1311/festival-delikatnich-chuti-jaro-2024
  • kdykde.cz/calendar/kdykde/2410860-veprobrani-na-smichovske-naplavce-horejsi-nabrezi
  • smsticket.cz/vstupenky/36498-skola-vareni-s-romanem-paulusem-vanocni-menu-bistro-paulus-olomouc
 
 

Místo

49° 28' 52.3928", 17° 57' 21.6171"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Gurmáni, pozor! Máme pro vás tipy na nejlepší food eventy 2024