Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbená destinace si posvítí na zahraniční turisty. Za porušení povinnosti bude hrozit až dvacetileté vězení

Nejnavštěvovanější ostrov Indonésie je vyhledávaným útočištěm cizinců a turistů, kteří často přijíždějí na poněkud delší než „běžnou“ dvoutýdenní dovolenou. 

Bali ale přitvrzuje. A to zejména v oblasti migrační politiky. Pokud turista poruší svoje povinnosti, hrozí mu až dvacetileté vězení a v krajním případě i doživotí.

Indonéská sopka chrlí modrou lávu

O vyšších trestech informovala v posledních dnech tuzemská i zahraniční média. Hříšníci, kteří se na Bali zdržovali i po vypršení víza, dříve čelili maximálně deseti letům vězení. V reálu to ale vypadalo tak, že si „odseděli6 nebo 12 měsíců, případně byli rovnou deportování zpět do vlasti. Tomu by mělo být ale konec.

Bali zpřísňuje migrační politiku. Za porušení povinností hrozí turistům až dvacetileté vězení.
Zdroj:
Shutterstock

Nejnovější dodatek k imigračním zákonům vede ke zvýšenému dohledu nad cizími státními příslušníky v zemi. Podle generálního ředitele pro imigraci Silmy Karima je hlavním důvodem změn zejména vyšší bezpečnost místních i turistů, kteří svoje povinnosti dodržují. 

Co vidět na ostrově Lombok? Druhou nejvyšší sopku Indonésie, čarokrásné pláže i scénický vodopád

Češi mohou v Indonésii požádat o třicetidenní vízum, které je následně možno osobně prodloužit o dalších třicet dnů. A to minimálně týden před jeho vypršením. Pokud by cizinci tuto povinnost ignorovali, hrozí jim nově vysoké tresty, na jejichž dodržování se bude přísně lpět. 
 

Použité zdroje:

  • independent.co.uk/travel/news-and-advice/bali-tourists-jail-sentence-visa-immigration-b2625616.html
  • scmp.com/week-asia/lifestyle-culture/article/3281567/unruly-tourists-could-be-jailed-life-indonesias-bali-rolls-out-tougher-penalties
  • news.com.au/travel/destinations/asia/bali/huge-warning-for-bali-tourists-who-do-this/news-story/f4bc53a4ab7a90cdd8410642d79d13fd
 
 

Místo

-8° 24' 12.5871", 115° 8' 29.8211"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Oblíbená destinace si posvítí na zahraniční turisty. Za porušení povinnosti bude hrozit až dvacetileté vězení