Přejít k hlavnímu obsahu

Do Egypta nově poletíte s ukrajinskými aerolinkami. Tuzemská Smartwings u známé cestovky ostrouhala

Cestující, kteří létají na dovolené s tuzemskými cestovními kancelářemi, měli ještě donedávna jistotu, že jejich lety z Česka budou operovány dopravcem Smartwings.

To se ovšem nedávno změnilo. Známá cestovka přistoupila k zásadnímu rozhodnutí a pro lety do Egypta nově oslovila ukrajinskou leteckou společnost Skyline Express Airlines, která byla založena v roce 2008 a od roku ji 2015 vlastní turecká firma Anex Tourism Group.

Letiště Praha: Informace a tipy, kde zaparkovat nebo se dobře najíst

Ukrajinské aerolinky mají kompenzovat nedostatečné kapacity

Důvodem, proč se jedna z největších a nejstarších cestovek u nás rozhodla navázat spolupráci s ukrajinskými aerolinkami, je údajně snaha o zajištění dostatečné kapacity, množství a kvality spojů do svých destinací při zachování příznivých cen dovolených

Do Egypta turisté nově vyrážejí s ukrajinskou leteckou společností. Ta podle zástupců CK splňuje ty nejpřísnější bezpečnostní podmínky.
Zdroj:
Shutterstock

Co s propadlým pasem pár dnů před dovolenou? Situace má řešení, ale projedete se a připlatíte si

Cestovatelé se bouří na sociálních sítích

Mnoho cestovatelů, kteří u zmíněné cestovky zájezdy koupilo, tuto změnu zaznamenalo. A značná část s ní příliš nesouzní, což se projevuje zejména v tematických diskuzích na sociálních sítích. 

Zástupci cestovky ovšem skeptické cestovatele uklidňují a poukazují na skutečnost, že ukrajinské aerolinky splňují ty nejpřísnější podmínky pro leteckou přepravu a procházejí pravidelně různými kontrolami a audity.

Podle aktuálních informací mají Skyline Express Airlines ve své flotile moderní letadla Boeing různého typu (např. 737-800, 737-900ER, 757-300, 767-300ER, či 777-300) a uspořádání a v některých případech nabízejí i nadstandardní služby

Použité zdroje:

  • blue-style.cz/letecke-spolecnosti/
  • idnes.cz/ekonomika/doprava/letectvi-chartery-cestovani-dovolena.A241002_103908_eko-doprava_cfr
  • planes.cz/cs/article/209106/ck-blue-style-zcasti-odchazi-od-smartwings
 
 

Místo

29° 48' 21.6088", 28° 11' 56.2897"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Do Egypta nově poletíte s ukrajinskými aerolinkami. Tuzemská Smartwings u známé cestovky ostrouhala