Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Vodnice posvátná
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Po žabím smoothie budete prý zase skákat přes kaluže. A nejenom to!
Na světě můžete ochutnat řadu více či méně šokujících pochoutek. Kromě klasických jídel jde taky o nejrůznější nápoje. Jedním takovým je i Jugo de Rana.
Pokrm guīlínggāo
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Želví želé chutná a vypadá jako ropa. Prý ale léčí, tak ho dostávají pacienti v nemocnicích
Barvou i chutí prý připomíná ropu, a abyste si na něm pochutnali, musíte se pěkně plácnout přes kapsu. Řeč je o želvím želé, které má údajně zázračné účinky. 
Indická jídla
Praktický rádce
Kuře Vindaloo, Tikka Masala a další indická jídla, která musíte ochutnat
Indická kuchyně je nesmírně rozmanitá, chutná a výrazná. Zamilují si ji hlavně nadšenci do ostrých a sladkých jídel. Tady je pár receptů, kterým naprosto propadnete.
Mýdlová ryba
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Sníst rybu naloženou v louhu? To chce silný žaludek a láhev „kmínky“
Milujete ryby? Pak si budete v severských zemích připadat jako v ráji. Anebo taky ne. To ve chvíli, kdy si objednáte lutfisk – pokrm, který vám při „troše štěstí“ nerozleptá talíř. 
melomakarona
Praktický rádce
Melomakarona: zkuste letos řecké cukroví, které vás přenese do tepla
S blížícími se Vánocemi panikaříte, že nemáte dost napečeno? Nebo si chcete letošní svátky zimy trochu ozvláštnit? Připravte melomakarona!
Sud s fermentovanými rybami
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Ohrnujete nos nad kaprem? Aljašskou rybí specialitu zaručeně nepozřete
V řadě tuzemských domácností se u příležitosti oslav vánočních svátků servíruje různě upravená ryba. Jenže na Aljašce...
Mnohonožec Bathynomus obrovský
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Dost bylo vtipů o mouše v polévce! Tenhle ramen s půlmetrovým členovcem ji snadno trumfne
Diskuze o hmyzu coby novodobé potravině jitří nálady ve společnosti. V některých asijských státech by se nad tímhle tématem příliš nepozastavovali.
Pohled na krokodýla
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Ramen s krokodýlí nohou prý v srdci probudí bezpodmínečnou lásku
Asijská kuchyně je pro řadu z nás pravou a nefalšovanou srdcovkou. Pochutnat si na poctivém ramenu mnohdy považujeme doslova za euforický zážitek.
Pohled na losí čenich
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Dvoukilový losí čenich plný chrupavek, zubů a chlupů je opravdovou gastrovýzvou
Asi každá země na světě se může „pochlubit“ více či méně podivným pokrmem, nad kterým řada z nás nevděčně ohrne nos.
kanafeh
Praktický rádce
Sýr na sladko? Kanafeh vás po třetím soustu dostane
Poprvé jsem kanafeh ochutnala v palestinském Betlémě. Když mi ho servírovali, nevěřila jsem vlastním uším. Vážně je to sladké? Vážně je to sýr?