Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Drážďanská štola
Praktický rádce
Drážďanská štola: slaďoučké potěšení, které Sasové k zbláznění milují
Zatímco my si neumíme představit svátky zimy bez vánočky, v Německu, speciálně pak v Sasku, by nebyly Vánoce kompletní bez tradiční štoly. A to ne jen tak ledajaké.
mexická kuchyně
Praktický rádce
TOP 10 mexické kuchyně: maso s čokoládou, jídlo v barvách vlajky i dobrota, která má svůj den
Mexická kuchyně, to je jedna velká lahoda, ale uznáváme se, že nemusí být úplně pro každého. Pojďte se s námi podívat na 10 typických mexických jídel!
Penisové ryby připravené ke konzumaci
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Jihokorejská pochoutka vypadá jako pánské přirození a konzumuje se zaživa
Jihokorejci mají nesmírně bohatou, rozmanitou a zajímavou kuchyni. Jednou ze specialit je gaebul a pište si, že ho na místních tržištích rozhodně nepřehlédnete.
salmiakki
Praktický rádce
Salmiakki: Finové i další Skandinávci ujíždějí na chloridu amonném
Že to vám to slovíčko něco připomíná? Třeba salmiak, chlorid amonný? Správně, trefa. Ten je v téhle cukrovince obsažen taky. Co jsou salmiakki a proč je mají Seveřané tak rádi?
šakšúka
Praktický rádce
Šakšúka: obdoba leča ze severu Afriky je izraelským národním jídlem
Zeleninové jídlo s původem v arabských zemích vám nejspíš nápadně připomene staré dobré lečo. I tak má ale exotický nádech, tak se nenechte zmást, že jde o něco obyčejného.
Alkoholický nápoj Kumys
Praktický rádce
Nápoj z kvašeného kobylího mléka nezachutná každému. Kazaši na něj ale nedají dopustit
Okolo mléka panuje řada nejrůznějších předsudků a mýtů. Jedni si bez něj nedovedou představit nový den, jiní ho odmítají. Na to se ale v Kazachstánu nehraje.
Mravenci připravení k servírování.
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Zadečky mravenců vypadají jako malé šípky a chutnají prý jako popcorn
Pojídání hmyzu je i u nás stále oblíbenější. Někteří o téhle pochutině dokonce hovoří jako o jídlu budoucnosti.
baklava úvodní
Praktický rádce
Baklava je přehlídka tuku a cukru, vaše srdce si ale hned získá
Možná vám trošku slepí pusu. O pár vteřin později už ji ale budete milovat až za hrob, nebo budete vědět, že už po ní nikdy nesáhnete. 
estonský kringl
Praktický rádce
Estonský kringl: nepochází z Estonska a složitě jen vypadá
Jeho vzhled evokuje složité zaplétání těsta a téměř chirurgickou přesnost při práci s nožem. Pravda je, že špetku šikovnosti to chce, ale jinak kringl zvládne připravit i průměrný kuchtík.
Ovoce durian
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Král ovoce“ smrdí jako žumpa a někde vám za jeho konzumaci hrozí tučná pokuta
Jeho konzumace je na mnohých místech zakázána. Má totiž specifické aroma, jež podle odvážlivců, kteří tohle ovoce už během života ochutnali, připomíná dlouho nevyčištěnou žumpu.