Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Zatímco my si neumíme představit svátky zimy bez vánočky, v Německu, speciálně pak v Sasku, by nebyly Vánoce kompletní bez tradiční štoly. A to ne jen tak ledajaké.
Jihokorejci mají nesmírně bohatou, rozmanitou a zajímavou kuchyni. Jednou ze specialit je gaebul a pište si, že ho na místních tržištích rozhodně nepřehlédnete.
Že to vám to slovíčko něco připomíná? Třeba salmiak, chlorid amonný? Správně, trefa. Ten je v téhle cukrovince obsažen taky. Co jsou salmiakki a proč je mají Seveřané tak rádi?
Zeleninové jídlo s původem v arabských zemích vám nejspíš nápadně připomene staré dobré lečo. I tak má ale exotický nádech, tak se nenechte zmást, že jde o něco obyčejného.
Okolo mléka panuje řada nejrůznějších předsudků a mýtů. Jedni si bez něj nedovedou představit nový den, jiní ho odmítají. Na to se ale v Kazachstánu nehraje.
Jeho vzhled evokuje složité zaplétání těsta a téměř chirurgickou přesnost při práci s nožem. Pravda je, že špetku šikovnosti to chce, ale jinak kringl zvládne připravit i průměrný kuchtík.
Jeho konzumace je na mnohých místech zakázána. Má totiž specifické aroma, jež podle odvážlivců, kteří tohle ovoce už během života ochutnali, připomíná dlouho nevyčištěnou žumpu.