Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

cannoli úvodní
Praktický rádce
Sicilské cannoli: sladké ostrovní tajemství křupe, chutná a ohromuje
Na tyhle trubičky narazíte na Sicílii na každém kroku. Cannoli jsou vyhlášenou místní specialitou, jako třeba arancini. 
Slovenské halušky
Praktický rádce
Slovensko na talíři: Halušky se neobejdou bez pořádného špeku a kvalitní brynzy
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
Těla tuleňů visící na šňůře
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Kiviak je tulení konzerva naditá fermentujícími tělíčky ptáků
Jaké je vaše nejmíň oblíbené jídlo? Tvarůžky, koprovka, ledvinky nebo třeba dršťky? A co takový tuleň nadívaný rozkládajícími se tělíčky ptáků?
Sýr s červíky
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Casu marzu je předžvýkaný italský sýr plný živých larev
Je nějaké jídlo, které byste osobně nikdy nepozřeli? V pořádku! Každý z nás má svoje "oblíbené" pochoutky a pokrmy, ze kterých se mu zvedá žaludek jen při pouhém pomyšlení.
focaccia úvodní
Praktický rádce
Italská focaccia se vám rozplyne na jazyku na kterýkoli způsob
Každý, kdo aspoň jednou vkročil do Itálie, zákonitě musel vidět focacciu. Prodává se totiž snad v každém obchodě a pekařství. 
Hákarl – fermentovaný žralok
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Hákarl je islandskou specialitou, kterou nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay
Někdo nesnáší syrečky, jiný třeba koprovku. Pokud ale někdy v životě zakusíte islandskou specialitku zvanou hákarl, na výše zmíněné budete vzpomínat s láskou a chutí.
Částečně vyvinuté kachní embryo
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Balut je jídlo pro drsňáky, které si Filipínci zamilovali
Na první pohled vypadá skoro jako obyčejné vejce. Jen možná trošku větší. Ve skutečnosti jde o chuťovku s překvapením, která mnohým obrátí žaludek naruby.
Korejské národní jídlo
Praktický rádce
Bez manželky prý Korejci zvládnou žít. Bez kimči ale ne
O nakládané kvašené zelenině jste už pravděpodobně nejednou slyšeli. Možná jste ale netušili, odkud k nám kimči přišlo a jak vlastně tenhle národní pokrm vznikl.
Annovino úvodní
Praktický rádce
Když za zážitky, tak na Moravu! ANNOVINO: vinařství jako centrum gastronomie i populární turistický cíl
Myšlenka vytvořit v atraktivním prostředí Lednicko-valtického areálu vinařství evropského formátu vznikla v hlavách spoluzakladatelů rodinného Vinařství Lednice Annovino Romana Žďárského a Jindřicha Soboty před 30 lety.
Cachupa – národní pokrm kapverdské kuchyně
Praktický rádce
Cachupa – národní pokrm země, kde není pro stres místo
Dobře utajený ostrovní ráj a země, kam dostal stres zákaz vstupu. Takové jsou Kapverdské ostrovy! Vždy dobře naladění Kapverďané a zajímavá kuchyně dělají z ostrovů ráj na zemi.