Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Kuchyně našich sousedů je stejně tak bohatá a rozmanitá jako ta naše. Pokud byste pátrali po národním pokrmu, asi vás napadnou halušky. S jejich historií je to ale komplikované.
Je nějaké jídlo, které byste osobně nikdy nepozřeli? V pořádku! Každý z nás má svoje "oblíbené" pochoutky a pokrmy, ze kterých se mu zvedá žaludek jen při pouhém pomyšlení.
Někdo nesnáší syrečky, jiný třeba koprovku. Pokud ale někdy v životě zakusíte islandskou specialitku zvanou hákarl, na výše zmíněné budete vzpomínat s láskou a chutí.
Na první pohled vypadá skoro jako obyčejné vejce. Jen možná trošku větší. Ve skutečnosti jde o chuťovku s překvapením, která mnohým obrátí žaludek naruby.
O nakládané kvašené zelenině jste už pravděpodobně nejednou slyšeli. Možná jste ale netušili, odkud k nám kimči přišlo a jak vlastně tenhle národní pokrm vznikl.
Myšlenka vytvořit v atraktivním prostředí Lednicko-valtického areálu vinařství evropského formátu vznikla v hlavách spoluzakladatelů rodinného Vinařství Lednice Annovino Romana Žďárského a Jindřicha Soboty před 30 lety.
Dobře utajený ostrovní ráj a země, kam dostal stres zákaz vstupu. Takové jsou Kapverdské ostrovy! Vždy dobře naladění Kapverďané a zajímavá kuchyně dělají z ostrovů ráj na zemi.