Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Had
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Nasekaný chřestýš sebou na pánvi divoce hází. Jedu se ale strávník prý už bát nemusí
Od nejsevernějšího výběžku Spojených států přes Mexiko a Střední Ameriku až po samý andský jih. Tam všude můžeme narazit na chřestýše.
stroopwafel
Praktický rádce
Holandská stroopwafel vám slepí pusu. A brzy si poručíte další
Některá jídla chutnají nejlíp v konkrétních zemích. Ideálně v těch, kde mají svůj původ. Pokud vás při dotazu na holandské národní jídlo nic nenapadne, nevadí.
rosolje úvodní
Praktický rádce
Estonskou gastronomii ovládá rosolje, vymazlený salát z červené řepy
Pokud jste měli tendence prchat ze školní jídelny, když před vás kuchařky postavily červenou řepu v nevábné formě, nezoufejte. I vám může rosolje chutnat.
Casu Marzu
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Sýr s exkrementy, tlejícími tělíčky a živými roztoči vám klidně může „sežrat“ celou spíž
Za extrémními pochoutkami nemusíte vyrážet až na druhý konec světa. Jednu takovou najdete i u našich německých sousedů.
Typické římské jídlo
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Zauzlovaná střívka plná kravského mléka jsou lahůdkou římské kuchyně
Když se někdo zmíní o italské kuchyni, většina z nás si vybaví těstoviny, pizzu nebo rizoto.
restaurace PR
Praktický rádce
Tipy na restaurace v Mariánských Lázních
Máte v plánu cestu do Mariánských Lázní a přemýšlíte, co všechno tam podniknete? Místa, na která se chcete podívat, ta už jistě máte vytipovaná, nezapomínáte ale na to, že se na ty výpravy musíte taky pořádně posilnit?
Pohled na jaka domácího
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Vařené jačí penisy jsou prý zárukou „síly skryté v hrnci“
Konzumace penisů nejrůznějších zvířat má v jihovýchodní Asii dlouhou historii. Místní tady nepohrdnou vařenými chloubami delfínů, oslů nebo tuleňů.
Ovčí hlava
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Osolená ovčí hlava je norské jídlo chudých a zároveň vánoční „pochoutka“
Neodkážete si představit Vánoce bez kapra (individuálně zaměňte za jinou rybu nebo řízek) a bramborového salátu? Na dalekém severu to mají velice podobně.
Vánočně prostřený stůl
To nejlepší, Praktický rádce
Na čem si pochutnává svět během Vánoc? Někde nesmí chybět smažená křidélka, jinde dřevěné poleno
Jiný kraj, jiný mrav – říká se. Zatímco u nás si nedovedeme představit štědrovečerní večeři bez ryby a bramborového salátu, ve světě bychom touhle kombinací příliš neoslovili.
kremšnita
Praktický rádce
Kremšnita: lahodný dotek vanilky si nejlíp vychutnáte v okolí Bledu
Jsou pokrmy, které jednoznačně nejlíp chutnají na konkrétních místech. Pizza v Neapoli, víno na Moravě, cepelíny v Litvě. A kremšnitu? Tu si dejte ideálně u Bledského jezera.