Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Některá jídla chutnají nejlíp v konkrétních zemích. Ideálně v těch, kde mají svůj původ. Pokud vás při dotazu na holandské národní jídlo nic nenapadne, nevadí.
Pokud jste měli tendence prchat ze školní jídelny, když před vás kuchařky postavily červenou řepu v nevábné formě, nezoufejte. I vám může rosolje chutnat.
Máte v plánu cestu do Mariánských Lázní a přemýšlíte, co všechno tam podniknete? Místa, na která se chcete podívat, ta už jistě máte vytipovaná, nezapomínáte ale na to, že se na ty výpravy musíte taky pořádně posilnit?
Neodkážete si představit Vánoce bez kapra (individuálně zaměňte za jinou rybu nebo řízek) a bramborového salátu? Na dalekém severu to mají velice podobně.
Jiný kraj, jiný mrav – říká se. Zatímco u nás si nedovedeme představit štědrovečerní večeři bez ryby a bramborového salátu, ve světě bychom touhle kombinací příliš neoslovili.
Jsou pokrmy, které jednoznačně nejlíp chutnají na konkrétních místech. Pizza v Neapoli, víno na Moravě, cepelíny v Litvě. A kremšnitu? Tu si dejte ideálně u Bledského jezera.