Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

litevské cepelíny
Praktický rádce
Litevci milují cepelíny. Poctivé plněné knedlíky ve tvaru vzducholodi
Pokud rádi ochutnáváte národní speciality a máte v plánu podívat se do Litvy, pak si vyšetřete v žaludku dost místa a zamiřte na cepelinai.
Sklenice whisky
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Nejnechutnější koktejl s lidským palcem servírují jen na jediném místě na světě
Drsná příroda a drsní lidé – i tak můžeme ve zkratce charakterizovat kanadskou oblast na hranici s Aljaškou.
Kuchař při přípravě sushi
Praktický rádce
Připravit nejlepší sushi na světě není jen tak. O úspěchu rozhoduje um i lidskost
Ať už patříte mezi milovníky tradičního japonského pokrmu, nebo se sushi obloukem vyhýbáte, určitě nám dáte za pravdu, že jeho příprava není zrovna dvakrát jednoduchá.
Krvavý vývar s vnitřnostmi
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Tiết Canh je „tak trochu“ jiná pho, ze které se vám zvedne žaludek
Asijskou kuchyni buď milujete, nebo nenávidíte. Luxusní vývary, nudle v mnohých obměnách, hromady bylinek, oříšků a čerstvé zeleniny zaujaly nejednoho tuzemského strávníka.
italská kuchyně focaccia
Praktický rádce
TOP 10 italské kuchyně: zmrzlina utopená v kávě, krémové risotto a placka z 18. století
Itálie. Jejím synonymem klidně může být skvělé jídlo, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky, ať už zatouží po sýru, zmrzlině, nebo třeba šunce.
ukrajinská kuchyně
Praktický rádce
Skvosty ukrajinské kuchyně: vareniky vám osladí život, mamalyha ohromí svou jednoduchostí
Ukrajinu v současnosti skloňujeme ve všech pádech a není divu. Pojďme se ale v souvislosti s ní chvilku bavit o něčem hezkém. Třeba o typických jídlech!
Ovčí žaludek plněný vnitřnostmi
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Haggis je národní skotské jídlo, u kterého je lepší raději neznat složení
Ať už vnitřnosti milujete, nebo je ze srdce nesnášíte, následující řádky se bez nich neobejdou. Seznamte se s haggisem – skotským jídlem, které je těchhle dobrot doslova plné.
Vaječina s mozkem prasete
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Omeletu s prasečím mozkem můžete ochutnat nejen na Filipínách. Servírují ji v Evropě
Pokud cestujete po světě a neznáte místní speciality nebo máte vůči některým výhrady, jedním z nejbezpečnějších pokrmů je nepochybně omeleta. Zdání ale občas může klamat…
currywurst
Praktický rádce
Německý currywurst, to není jen párek s kečupem
Němci mají spoustu jídel, o kterých by se dalo říct, že jsou národní. Bylo proto těžké vybrat si jedno, zato však neuděláte chybu, když ho ochutnáte! 
Ryba na talíři
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Ikizukuri je tak „trochu“ jiné sašimi, kterému ještě na talíři bije srdce
Současná doba klade obrovské nároky na čerstvost potravin a jejich přirozenou úpravu. Mistry v tomhle oboru jsou nepochybně Japonci, kteří ovládli umění „fresh“ receptů na jedničku.