Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Tak schválně! Co děláte s přezrálými banány? Proměníte je v lahodný dezert nebo je snad vyhazujete? V Malawi na to šli od lesa a začali z nich vyrábět delikátní víno!
Jeho vývoj trvá pouhých pět týdnů. Běžně si libuje na dřevě, na Filipínách ale objevili i druhy, které nepohrnou kamením. Jak zatočit s „mořským červotočem“? Třeba ho sníst…
Dnešní moderní doba nabízí nespočet možností, jak si dopřát zážitek z cestování bez nutnosti opustit pohodlí domova. Prémiový dovozový alkohol je jednou z cest, jak poznat kulturu vybrané země na dálku.
To, že jaro klepe na dveře, nepoznáte v osmitisícovém čínském městečku Dongyang podle cvrlikajících ptáčků nebo stromů s nalitými pupeny. Tady je jaro cítit ve vzduchu.
Pivo bylo Kelty považováno za nápoj bohů. V dřívějších dobách dokonce sloužilo jako platidlo. Dnes se sládci předhánějí, kdo představí světu originálnější recepturu. I kdyby byla sebevíc nechutná!