Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

ekvádorská gastronomie
Praktický rádce
Ekvádorská kuchyně: menu vévodí morčata i červi
Ne všude se servíruje svíčková se šesti nebo kuřecí řízek s bramborovou kaší. A je to tak v pořádku. Občas vás ale může na cestách něco zaskočit. Třeba morčata na talíři.
Restaurace Grotta Palazzese - Cestovinky.cz
Moderní stavby, Ubytování, Praktický rádce
Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun
Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru.
Alkohol ve sklenici s banánovou slupkou
Praktický rádce
Přezrálé banány proměnily na alkohol. Láhev stojí 68 korun a chuť je prý fantastická!
Tak schválně! Co děláte s přezrálými banány? Proměníte je v lahodný dezert nebo je snad vyhazujete? V Malawi na to šli od lesa a začali z nich vyrábět delikátní víno!
japonská kuchyně
Praktický rádce
Japonská kuchyně vyniká chutí i vzhledem. Zvládnete sníst fermentované sójové boby s neobvyklou konzistencí a vůní?
V čem tkví kouzlo japonské kuchyně a které dobroty byste rozhodně měli ochutnat? To všechno u nás tentokrát zjistíte.
pastel de nata
Praktický rádce
Pastel de nata: křehká portugalská dobrota s krémovým překvapením vznikla kvůli přebytkům žloutků
Kdo někdy byl v Portugalsku nebo třeba na Madeiře, toho tahle laskomina jistě neminula. A to je jedině dobře!
Filipínská specialita
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Šedesáticentimetrový macek se srká zaživa. Udusí se až cestou do žaludku
Jeho vývoj trvá pouhých pět týdnů. Běžně si libuje na dřevě, na Filipínách ale objevili i druhy, které nepohrnou kamením. Jak zatočit s „mořským červotočem“? Třeba ho sníst… 
prémiové destiláty PR
Praktický rádce
Jak chutná Karibik nebo Skotsko? Objevte rozmanitý svět chutí skrze prémiové destiláty
Dnešní moderní doba nabízí nespočet možností, jak si dopřát zážitek z cestování bez nutnosti opustit pohodlí domova. Prémiový dovozový alkohol je jednou z cest, jak poznat kulturu vybrané země na dálku.
Vejce vařená v Číně
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Vejce mladých chlapců“ jsou vařená v moči školáků. Stojí pětikorunu a strávníci je milují
To, že jaro klepe na dveře, nepoznáte v osmitisícovém čínském městečku Dongyang podle cvrlikajících ptáčků nebo stromů s nalitými pupeny. Tady je jaro cítit ve vzduchu.
adventní a vánoční sladkosti v Evropě
Praktický rádce
15 adventních a vánočních dobrot z celé Evropy: v Chorvatsku se smaží andělská křídla, ve Španělsku si potrpí na nugát
Neumíte si Vánoce představit bez vánočky? Ani my ne. V jiných evropských zemích zase nedají ránu bez jiných sladkých dobrot. Podívejte se!
Pivo z varlat plejtváka
Praktický rádce
Na Islandu vaří pivo z uzených velrybích varlat. V chuti prý dominuje karamel
Pivo bylo Kelty považováno za nápoj bohů. V dřívějších dobách dokonce sloužilo jako platidlo. Dnes se sládci předhánějí, kdo představí světu originálnější recepturu. I kdyby byla sebevíc nechutná!