Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.
Poláci jsou na něj hrdí. A (nejen) na vánočních trzích patří k těm nejoblíbenějším nápojům na zahřátí. O čem je řeč? O svařeném pivu. V Katovicích jsme ho ochutnali a pivařům vzkazujeme: „Vyhýbejte se mu obloukem!“
Za půllitr čepovaného piva dáte ve většině restauračních zařízeních v průměru 50 korun. A přitom jsou místa, kde se cena k téhle magické hranici ani nepřibližuje...
Jméno rakouského šéfkuchaře Daniela Angerera asi většině z vás nic neřekne. To ale neplatí o New Yorku, kde platil za zkušeného profesionála, který se v roce 2010 nebál šokovat širokou veřejnost.
V Namibii mají pro strach uděláno. Jako oblíbenou delikatesu tady totiž konzumují jedovatou žábu plnou parazitů. Pokud má strávník smůlu, žába se mu uvnitř těla nehezky pomstí.