Přejít k hlavnímu obsahu

Stravování

Co ochutnat v Japonsku a dalších zajímavých lokalitách na světě? Kde se vzaly regionální dobroty a v čem spočívá jejich kouzlo? Jak vůbec řešit stravování na dovolené? Odpovědi na vaše otázky stále připravujeme a aktualizujeme. Právě zde.

Psali jsme o těchto místech

Oblíbené články

Svařené pivo na adventních trzích v Polsku
Praktický rádce
V Polsku jsme ochutnali svařené pivo. Pivaři, choďte kolem něj obloukem!
Poláci jsou na něj hrdí. A (nejen) na vánočních trzích patří k těm nejoblíbenějším nápojům na zahřátí. O čem je řeč? O svařeném pivu. V Katovicích jsme ho ochutnali a pivařům vzkazujeme: „Vyhýbejte se mu obloukem!“
poffertjes
Praktický rádce
Poffertjes: z holandských lívanečků půjdete do kolen. Pokaždé
Milujete sladké? Máme pro vás naprosté pochopení. A taky poffertjes, které se snadno stanou vaší láskou na první ochutnání. 
Čepované pivo
Praktický rádce
Pivaři, zbystřete! Unikátní žebříček odhaluje, kde si dáte čepované pivo za necelých 22 korun
Za půllitr čepovaného piva dáte ve většině restauračních zařízeních v průměru 50 korun. A přitom jsou místa, kde se cena k téhle magické hranici ani nepřibližuje... 
Žena odstříkává mateřské mléko
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: Jeho žena zrovna kojila, tak se uznávaný šéfkuchař rozhodl vyrobit sýr z mateřského mléka
Jméno rakouského šéfkuchaře Daniela Angerera asi většině z vás nic neřekne. To ale neplatí o New Yorku, kde platil za zkušeného profesionála, který se v roce 2010 nebál šokovat širokou veřejnost.
Africká žába
Praktický rádce
Extrémní kuchyně: „Jako by vám někdo užíral střeva zevnitř,“ tvrdí ti, kteří ochutnali jedovatou žábu
V Namibii mají pro strach uděláno. Jako oblíbenou delikatesu tady totiž konzumují jedovatou žábu plnou parazitů. Pokud má strávník smůlu, žába se mu uvnitř těla nehezky pomstí.
dálniční gastronomie PR
Praktický rádce
Dálniční gastronomie: Objevte nejlepší restaurace podél českých dálnic
Chcete si zpříjemnit zdlouhavé cestování na českých dálnicích? Pokud víte, kde zastavit, může se stát vaše cesta kulinářským zážitkem.
limoncello likér
Praktický rádce
Ital, kterého zná celý svět: limoncello voní létem po celý rok a přenese vás do jiného světa
Ach, Itálie. Výborná káva, vynikající gelato, o pizze a těstovinách ani nemluvíme. A když k tomu připočteme ještě limoncello, máme hotové gastronebe.
pšeničné pivo PR
Praktický rádce
Nejlepší destinace pro pivní turisty: Pšeničná piva
Patříte mezi ty, kteří rádi cestují za dobrým pivem a jídlem? Pak pro vás máme tipy na destinace, kde se vaří to nejlepší pšeničné pivo.
co s sebou k svačině na výlet
Praktický rádce
Co s sebou k svačině na výlet? Tohle kombo uspokojí každého!
Plánujete celodenní výlet a chcete se na něj poctivě vybavit? Kromě náplastí hoďte do batohu taky dostatek jídla a pití.
kubánská kuchyně
Praktický rádce
Kubánská kuchyně není jen smažený banán. Ochutnáte „roztrhané hadry“ nebo sýr s marmeládou?
Chystáte se na Kubu a chcete si včas udělat představu o tom, co tu stojí za ochutnání? Máme pro vás přehled, s nímž se snadno zorientujete!