Mimořádně sympatická, vstřícná, milá, ochotná i empatická. Takovou učitelku češtiny bychom si stoprocentně přáli všichni. A studenti v Číně přesně takovou vyučující měli…
Ať už patříte mezi milovníky tradičního japonského pokrmu, nebo se sushi obloukem vyhýbáte, určitě nám dáte za pravdu, že jeho příprava není zrovna dvakrát jednoduchá.
Asijskou kuchyni buď milujete, nebo nenávidíte. Luxusní vývary, nudle v mnohých obměnách, hromady bylinek, oříšků a čerstvé zeleniny zaujaly nejednoho tuzemského strávníka.
Velikonoce buď milujete, nebo je vůbec neslavíte. Kdybyste ale žili ve filipínském San Fernandu, pravděpodobně byste neměli na výběr, jak největší křesťanské svátky strávíte.
Ve světě existují zvyky a tradice, z nichž mnohé nás upřímně pobaví, nad jinými nám zůstane nevěřícně rozum stát. Jinak to nebude ani v případě indického kmene Apatani, žijícího ve státě Arunáčalpradéš v údolí Ziro na východě země.
Pokud cestujete po světě a neznáte místní speciality nebo máte vůči některým výhrady, jedním z nejbezpečnějších pokrmů je nepochybně omeleta. Zdání ale občas může klamat…
Úžasně lákavá vitrína Číny určitě není pro každého, ale stoprocentně by ji měl každý vidět. Zážitky, které si přivezete z Pekingu, už se vám jinde nepoštěstí nasbírat.
Současná doba klade obrovské nároky na čerstvost potravin a jejich přirozenou úpravu. Mistry v tomhle oboru jsou nepochybně Japonci, kteří ovládli umění „fresh“ receptů na jedničku.
Pravděpodobně největší turistickou atrakcí v Turkmenistánu je podivuhodná Brána do pekla, která hoří už desítky let. Tomu chce udělat přítrž prezident.